究竟香港有幾多人用htc

177 回覆
61 Like 15 Dislike
ching 我都用緊十仔又係一個鐘就收皮,想換電
想問換電要幾錢?
type c都係缺點?
U12+啲撚屌掣
無下次
用緊one max
我知,但都無理由無哂聲氣㗎,又唔係執笠。
有冇u ultra ching部機成日自己reboot
屌,打開2樓即刻嚇到我,又block一件
如果唔用HTC, ANDROID仲有咩牌子可以用??
本身HTC fans, 但而家都因愛成恨了
M7 > HTC 10用家
而家變iPhone用家

M7算係最型又最好用既電話 不過愈出愈7
睇番佢M7果陣都幾心酸
愈出愈7 叫人點用
M7-8-10-11
$350
Incredible S > M7 > 10 > U11+
u11 eyes開心使用中
佢執咗之後都唔知用邊間好
u11
之前用開親生仔
都想用返親生仔pixel 3,不過無雙卡
10仔用左兩年
唔打機嘅完全無問題
出入apps指紋解鎖開相機無感覺慢左
無重新開機無彈app
重點係有DAC+3.5mm
唔捨得換
原廠?
sensation xe --> desire 816 --> desire 826 --> one A9
好似唔見上面有人提過呢四部機

xe正如大家所諗,就係比佢大大個B字嘅耳筒吸引,當年中學雞真係覺得幾正。後來用咗半年左有,就壞mon,長按唔到個mon,即係有D手勢要長hold個icon果D就做唔到。跟住就換mon。後來用到兩年果時就開始慢同埋死舊電。始終部機個spec最唔上個時化。(我係2012年年中果時買,所以都係出咗一段時間先買)

後來轉816,部機一開4G就熱到可以煎蛋...其他都唔差嘅
跟住轉用826,買咗一個禮拜就相機對唔到焦...然後拎去整。部機重咗又膠咗,喇叭又細聲,又係一開4G就煎蛋,粒電都幾差,不過原來未算最差...
最後依家用緊A9,其實A9係好好用,一隻手拎得曬。然後前鏡又幾靚,聽歌係hi res。不過個NFC真係有D廢廢地,竟然唔support八達通,真係比佢吹漲,都唔緊要,依家直頭成個NFC壊咗,連google pay都用唔到。但最廢係粒電...啱啱早半年先原廠換完電,依家粒電就好似倒水咁款,基本上出去返學幾個鐘再返屋企就已經玩完(唔打機唔睇片)。

HTC其實咁多年嚟最吸引我係audio嘅處理,真係其他牌子無得比。

由佢有自己保養中心可以任飲coffee,去到依家要搵代理整機...真係無眼睇。D機真係越出越差
用緊 U11
唔知換咩機好
m8->10仔->u12+

u12+ 三粒制的確有d鳩,但edge sense2 double tap真係幾方便,用黎做back制可以真正做到真單手操作
咁長命...我用咗2年幾期間就不停狂倒水 ,又有紫光問題,最後轉咗用iPhone
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞