原來連登先係最好嘅傾訴對象....

119 回覆
295 Like 22 Dislike
我呢排深切體會到身邊所有人都會離我而去
由始至終 我都只有自己一個
我想繼續堅強樂觀.. 但自己一個嗰陣又忍唔住
現實世界太複雜 搵唔到宣洩情緒嘅方法
幸好 仲有得上網 匿名又安全 又唔影響他人
我希望佢會係嗰個..
樓主留個tg傾下?
介唔介意分享下
身同感受呀樓主
你係唔係想介紹我聽歌
好多野,往往係對陌生人先可以講到
對至親反而開唔到口

我天生有病,個病冇得醫而已對身體有影響
我宜家又失聰又坐輪椅,醫生話我只有四十歲命
我成日覺得自己係一個負累係包袱,我曾經諗過自殺
但我冇勇氣,亦唔想麻煩到人
咁你又真係慘左d......
希望你終有一日搵到d會聽你講同鼓勵你既真心朋友...
加油啊樓主 我都係好容易就有負面情緒 試過無啦啦對住男朋友發脾氣 但其實佢乜都無做過又唔知發生咩事 覺得好對佢唔住 有時候搞唔清情緒嘅源頭 當同唔到任何人講嘅時候 唯有叫自己樂觀啲 揾多啲嘢做分散叫自己唔好諗太多
希望..我夠希望世界和平啦
將你所有嘅諗法講比人聽
而佢又覺得好先得㗎,接受唔到咪離開下個
絲打咪好傾數囉
下下第一句TG傾
身同感受... 雖然有另一半但係都極度空虛寂莫...係好愛另一半但好難可以一直只同同一個人傾訴..入社會之很朋友更加愈黎愈少..每晚其實都好sad
同是天涯淪落人
做嘢愈耐愈似得個殼冇靈魂..
我都覺得同陌生人講 冇咩壓力 好舒服
你經歷比我更多更嚴重 我想像唔到係幾咁沉重..
如果你需要陌生嘅聆聽者 here
樹窿心事po令我有地方講自己煩惱
可惜冇目標冇夢想都被人話錯 係垃圾
我只有一個小小心願 一世平淡安穩幸福 啫
點解咁難 已經無欲無求
我曾經係好負面,自身有病又受到欺凌
係之後轉新環境,亦改變自己外在諗法
但其實內心依然灰暗,只係唔想麻煩到人影響到人
試下用另一個方式諗
我地細細個可能因為小小事就已經覺得係世界大事,
如跟某某朋友鬧交,唔見咗啲野等
到咗大個,咪覺得好小野

其實好多野,見多咗
個人歷煉多咗,就唔會係咩一回事
退一步去睇件事,可能會完全唔同呢

最緊要有咩咪係度同大家嗔下囉
我會嘗試分散自己
其實我好少咁負面
但一負面 通常就係爆煲
我都唔敢發人脾氣
啱啊 好愛男朋友 偏偏同佢分享唔到心事
男性朋友又要杜絕 避嫌
女性朋友都有男朋友..
真係一個好好嘅避難所
越唔想麻煩人 自己只會把心事越收越埋
就好似計時炸彈 終有一日會爆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞