[HKGBUDDIES] GFRIEND討論區 (129) 在再次見面的那刻之前 現在再見

1001 回覆
28 Like 3 Dislike
我朋友話得 但我唔sure
問番D專家好D
眼果度D星星幾正
3000附近剩係諗到qdc 3ch
但其實都over左budget
同埋平價cm同 同價位嘅耳罩之間個差異都幾大
最少預幾錢?

留名 金韶情任何時候都世界第一!!
sorry ...我就咁睇以為呢位貼左對腎出來
新post 8頁留名
.....
....8頁留名
金韶情世界第一
https://youtu.be/Iu06ejkTBOE

其實今晚既公演,就睇到今年女友打歌策略上出左d 問題 ...

其實公演好多時都唱兩首歌up ...正路應該唱當年新歌 ...今年女友出左三首歌

1 Time for the moon night
2 Sunny Summer
3 Memoria

1,今年大熱梗係會唱
2 太過夏天,依家韓國夜晚得8~9度 ,點會有氣氛 ...(唔唱)
3 日本歌,需然好正 ...但本土公演唱有d 尷尬 (唔唱)

咁好,問題來啦 ....好似今晚咁 ...第二首唱d 咩好 ? 結果都係要唱返神曲 ....

坦白講, 我覺得今年女友應該要盡快cb 多次 ...唔係形勢會危險 ...
大把團都有夏日歌,有咩問題
係依1-2年先開始多團1年cb 3次或以上
以前好多都係1年1次/1年2次

重點係首歌要好聽,泡菜又buy既歌
唔好聽,泡菜又唔buy既歌cb多次都冇用。
只會浪費熱度,得不償失(簡單黎講,對音源成績影響好大,可以睇下音源空降既差距)。
而且都要比fans休息下補下腎。

另外,新歌已經出左榜喇,唔洗再宣傳喇
唱返自己既hit曲,刷下存在感仲好喇
admin終於肯做野
升左2期會員了
推得好快之留名
我朋友話得 但我唔sure
問番D專家好D
3000附近剩係諗到qdc 3ch
但其實都over左budget
同埋平價cm同 同價位嘅耳罩之間個差異都幾大
最少預幾錢?

我自己唔算識好多CM耳機牌子 我諗7000-10000會開始有多D選擇 ue, qdc, fitear, 64audio, Hidition...
建議可以去硬件台個耳機po睇睇 https://lihkg.com/thread/864617/page/1
同埋可以上網問完再落耳機鋪叫店員介紹唔同price range嘅比你試
8頁lm
又岩喎 睇下以前Sistar 大部分都係夏天歌但依然強勁
啲人一聽到自動爭住唱爭住跳咁
宜加呢個時期咪當比佢地休息下得閒出下公演咁刷存在感
橫掂女友都辛苦左咁耐 又sog>TFTMN >sunny summer>encore韓場>meomria可能中間仲有啲我冇數到
宜加咪好似上面位畢地話齋比fan抖下又比女友抖下咁囉
3月又日巡啦 又可能夾埋cb呢
到時我地傷唔緊要 女友仲傷啊
Admin星期六都開工做野升左你?
新飯留名

智智
小弟不才
唔明點用上面一大段野得出最後一句結論
同埋唔明點解公演唱比較耐之前既歌係有問題

其實正式黎講
今年只係認真CB左一次
比我感覺SS純綷試水同刷下存在感

我懷疑
上面果位畢地
打咁大段野
其實係曲線問
cb未咋
GFRIEND - Memoria (華納official HD 高畫質官方中字版)(1/11前期間限定完整公開)
https://www.youtube.com/watch?v=YjwSsYXMR_4
變左限時公開
咁直接問幾時CB,cb未?

唔駛抖咩個個月都cb
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞