有無人玩股票輸左好多錢

403 回覆
209 Like 12 Dislike
如果跌太多做唔到 做得低價好易蝕住比人call走
藍籌正股只要唔套現,留俾個孫,邊有得輸🙂
踢出恒生指數咁典算
係咪到時唔係藍籌唔計
利豐 思節環球
大部份人買股票都係人云亦云 跟炒消息
就算你明知係好高你都抱住唔執輸既心態買埋一份 基本面有幾多人有? 合理價大約係幾多又知唔知?

新經濟股估值高到仆街都有人入紙抽 根本個個都覺得自己唔會做接火棒戈個 唔怪得個個都鐘意黎香港上市 咁多水魚

再講 好多人出入都沒技巧 鐘意allin allout
根本沒留angle比自己 沒留錢比自己溝貨 一早已經allin晒落去
其實心理戰黎, 你set止蝕位唔係話咁易, 除左個人持貨能力, 個股自身波幅, 大圍因素, 跌5%定10%走? 你止蝕會想蝕最少, 第一次跌就走?之後等反彈走?又唔同。如果市場波動大仲難估計。

雖然我都同意要訂止蝕價, 但執行上又另一回事。
如果有能力坐貨溝貨做唔做sc都唔太緊要啦
正正經經月供優質股票啦
一係認真學好先落場,
唔好聽人講落場交多d學費就識,
買幾本書睇,價值投資又好,趨勢投資又好,咩書都睇,睇下自己鍾意咩風格
Fg玩牛熊+正股輸左 20萬
而家仲cheap到想用plus沽 道指 賭錢 求屌醒
唔明 一係升一係跌 5050 但永遠買錯輸個邊
師兄重有無賭呀?千奇唔好諗住追返,有哩個心態就會死路一條,我知好難唔諗,但真係要放低,慢慢還唒,過返正常人生活,利申過來人
係啊 呢個平台好似真賭錢咁
唔係嫁 係可以買好多野 包括指數 但勁大槓桿 100倍 同埋佢好似唔斬倉 試過輸到負錢 仲未俾人斬 好危險
唔上黎9 up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞