【全面屏iPad Pro?】蘋果10月30日發佈會

176 回覆
10 Like 15 Dislike
有無se咁細?有無se咁方?
大佬我揸se都已經成日要兩隻手禁電話
點揸大機
錢真係唔係問題
問題係無勁既細機
係成個market都無呀
https://developer.apple.com/design/human-interface-guidelines/ios/visual-design/adaptivity-and-layout/

apple 自己出左個guideline 要求app developer 要就notch 黎design app
咁你話會唔會有機會行番轉頭?

我夠膽講句出年iphone 7 同8 會一齊落架,留低既都係有notch 既機
iPad mini pro pls
https://developer.apple.com/design/human-interface-guidelines/ios/visual-design/adaptivity-and-layout/

你睇下佢份app development guideline,佢都已經要求係寫圓角啦,仲點會番轉頭?
接受大機吧啦,大機真係爽好多
我用左一年X 都習慣唔到
x 個size 同6/6s/7/8 一樣,已經好handy
況且個screen 大左減少左誤觸既問題其實仲user friendly
我隻手仲係steve 年代既手
如果賣四千幾 真係好過買XR
最最最想要 ipod touch 7th gen...唔想換電話住,但舊電又
用靚headphone聽lossy有咩問題?
你去到咁盡係街聽歌已經又冇可能。西貢獨立屋全隔離式混音室聽airpods應該啱你
up 乜春?
既然你覺得用靚headphone 聽lossy 係無問題,咁主力用藍牙聽歌又有乜問題?
況且你要隔音既Bluetooth headphone 都有好多選擇
Wired 既又有,true wireless 既又有
藍牙聽歌又有乜問題 <---冇問題,我都成日用airpods
但你唔需要3.5mm jack唔代表佢多餘
咁係個人使用習慣問題,用慣左藍牙之後真係唔會care 同唔會醒起部機無左3.5mm jack
你用6000銀買條headphone就會醒起
我用6000 買headphone 我會再買player 同碟
你唔係以為電話推得起呀嘛?
做乜又去到咁盡啫 都未試過就知推唔到?推到幾多成你隻耳又分得出?如果得既聽airpods真係屈就左你
其實你明唔明
Source —> Player —> Dac/Amp —> Headphone
你前面嗰幾件嘢唔得,你對headphone 幾靚都無用

iPhone 就係player 嘅角色,而作為player 佢只係合格,未去到叫好,所以你就算隊到你對6000 蚊既耳機落去,都發揮唔盡佢既能力,簡單d 講即係嘥料

再推上一層,如果你個source 只係320kbps ge 音源,更加係嘥氣
如果唔係追音質到一個咁既地步,做咩要買對6000 既headphone 咁嘥料?
算啦,夏蟲不可語冰
同感
美國知名網站已確實有AirPod 2
好似係你又要lossless又要dedicated player,話我追求音質
好似我唔知呀媽係女人咁。我就話你聽靚headphone係ipad聽lossy都好過全部藍牙聽lossless, 唔明點解自己上網做功課
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞