第一次拎P揸車既你感覺如何

85 回覆
4 Like 9 Dislike
行錯路去隧道記住唔使畀來回,同佢講行錯路佢會收你一程再教你返轉頭,入到收費亭就點都要畀一程。
係西貢單程路夜晚行40幾,俾後面狂砵及閃高燈

泊L位完全失敗

入停車場唔夠手長拍八達通
買左車 第一日就撞停車場
凹左bumper
我p轉正式都未渣過...只係掛p補左鐘
其實架架車d野好似唔同, 開頭你點認識?
下個禮拜拎p 我都想試晒你地講既野
泊L 位90度入難過45度入好多
學棍波輕貨 拎左p牌買左架2手camry,旺角拎車,因為輕貨冇頭,camry個頭鬼死咁長,拎左車大概兩分鐘第一燈位就預錯左位撞到的士尾。佢係咁2收左我5舊水 解決左
揸左兩日好氣餒,路又認唔熟,唔敢行太快,出入停車場成日都要落車先拍到八達通,泊位又泊唔到,仲要hi花埋架車

開始懷疑自己點解會考到牌...
lm
終於唔撚洗cut線擰到個頭90度
可以盡情踩快啲
細個係大陸成日揸親戚啲車 泊車黎講係易撚到

甩p果日係昂船洲地板油到240一段
好爽
好爽
一拎就外國3日渣左3000km
甩左p
買車係元朗番東九龍
無gps
比架benz 推到傻

我睬佢都有味
所以學van個師傅通常叫學生停車最少要睇到晒前車後轆
就係怕你地換架有頭有尾會出事
呢個真
貨van停早少少無壞
反正個個學完都揸番私家車
我第一次係揸Corolla, 都已經覺得好難預
仲要視野差貨van好多
攞軚又慢

不過學識咗有時寧願多兩手軚都唔好預有啲位會過到
一陣有咩high花就後悔
同埋要比人閃都唔好撚理佢,自己做啱就得
經常上高速公路入錯線就離開唔到,焗住繼續行
唔擰頭....遲早一鑊
呢個真
我唔信你次次擰頭啦
全世界95都望鏡就cut線啦
對唔住
我錯了
我會支持你繼續唔擰頭9cut
揸左幾個月

去到未行過既路都仲有少少驚,驚入錯線行錯路

成日睇YouTube睇下改進技術既方法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞