有沒人知如何將Microsoft office的語言同Window脫鉤

23 回覆
0 Like 7 Dislike
on99我個office一定要我office語言同window一樣。
我想office用英文(習慣咗顯示英文),window就用中文(否則沒得用中文打字 超級on9)
有沒巴打救我
Microsoft Office 20xx Language Preferences

我都唔記得睇埋你後面果句, window就用中文(否則沒得用中文打字

你果個乜撚windows 黎
set 做阿拉伯文一樣打到中文
裝office 英文語言包咪得
你用日文window又好西班牙文window都好
可以入去輸入法設定度加返中文輸入法架
你個windows 98 ?
on99我個office一定要我office語言同window一樣。
我想office用英文(習慣咗顯示英文),window就用中文(否則沒得用中文打字 超級on9
有沒巴打救我

用家問題

我揀左都唔得, 點搞?
上面大大聲個班而家點先。
佢地淨係識用 windows 打機唔識做呢 d 野
重開唔該
重開電腦定重開office? 重開office試左好多次
正常重開office
完全無反應
邊個話英文windows打唔到中文 ?
我想office用英文(習慣咗顯示英文),window就用中文(否則沒得用中文打字 超級on9)
有沒巴打救我

而家乜野年代
早喺Windows 2000已經可以用英文版打中文

ON9 is you
上面咪撚掛住吊人乜野英文windows 打中文先啦。

我而家office揀左英文都轉唔到, 咁點搞先。 唔識搞就咪撚笑人。
人地教唔教到你同鬧唔鬧其他人係兩回事

你個win7係home, pro, ultimate定enterprise
如果係ultimate或enterprise
可以先試下download win7 英文 language pack
跟住喺office入面 tick你嗰個 設定office顯示語言與windows相同
睇下office可唔可以咁樣夾硬轉英文先再講
我就和樓主的情況相反
office 是繁體中文
windows 是英文
英文windows 可以增加繁體中文語言

建議樓主試下改用
繁體中文辦公室喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞