[月經] iOS集中討論區 (72) XR或成最大贏家

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
月底有XR實機拎上手摸摸先再決定買唔買
係啊 2.05 (2052)
出現過幾次 以為新功能
我都係 唔掂再諗xs
唔掂諗住換電捱多年

利申:6S
Lm
iPhone 7 12.1 PB4 比起 PB3 慳電咗啲又順咗啲
不過 Wi-Fi 都係一時時會斷
add oil
想問下xs上網接收問題係咪幾嚴重?
我用csl係地鐵都唔係點收到,係咪用xs會要嚴重好多倍
望遠有冇諗住幾時推出正式版?
CSL跟本地鐵收唔到4G...要轉3G先得
想買AirPods 宜家哩個時候去邊買好啲
LIHKG Beta版好正
iPhone X iOS 12.1 pb4暫時冇咩問題

Btw望遠巴幾時得閒搞下kaiboard
係咩 不過廢事搞了 一部試住先
想問下有冇人用max 用wifi 上網係咁斷

ios 12.0.1
入返TestFlight 揀返LIHKG有得揀stop testing
Tim cock識玩

果然係marketing出身
X 5.8吋貴二千, 但其實細過5.5吋
MAX 6.5吋再貴多一千

幾年間成功將iphone 由5千幾加到9千幾
如果iPhone 7/8嘅時候係用XR個design
然後再慢慢進化到x個樣+價位
成件事就好smooth
iphone 1-5s 個升級大部份都哇哇聲, 都係同價 (甚至減價), 因為電子野升級係基本

6-xs 升級個反應係, 下? 升左拿? 然後仲要加價

唔覺1-5s有幾嘩嘩聲
點有得玩BETA
2017年話人買白老鼠機個d
今年塊面就變好腫
今年是iPhone第一次使用 4 x 4 MIMO,因此在手機的外觀上,多了兩條天線設計,不過 4×4 MIMO 的天線同頻工作時的隔離度是非常難協調的,同時間因為 4 x 4 設計,每個天線的體積也會變小,導致性能下降,因此要解決問題,有可能需要等下一代手機了。
Tim cock識玩

果然係marketing出身
X 5.8吋貴二千, 但其實細過5.5吋
MAX 6.5吋再貴多一千

幾年間成功將iphone 由5千幾加到9千幾
如果iPhone 7/8嘅時候係用XR個design
然後再慢慢進化到x個樣+價位
成件事就好smooth
iphone 1-5s 個升級大部份都哇哇聲, 都係同價 (甚至減價), 因為電子野升級係基本

6-xs 升級個反應係, 下? 升左拿? 然後仲要加價

的確係
6-xs 個升級係小修小補,軟硬件無乜突破咁
如果唔係所有嘢喺哂apple 度,再加上ios 相對穩定,我真係唔想留喺ios
IPHONE7舊電得番,83%效能!是否要trade機喇
係,但再係咁無突破同加價既真係屌唔落
而家寄望部max 可以用番三四年,而三四年後既軟硬件會有重大突破
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞