[月經] iOS集中討論區 (72) XR或成最大贏家

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
5萬一個月都唔用Apple pay
都幾落後
[正視聽]充電線操控蘋果手機,訂萬元總統套房
https://lih.kg/867640

睇晒佢 應該對妳有幫助
我阿頭差不多七皮一個月
有兩層千幾萬既樓
佢最近先識用匯豐reward+ 因為我教佢
等你報告
只能夠話佢搵錢為重囉
要洗錢容乜易
求其搵個大商場吃喝玩樂買名牌衫名牌錶都得啦
FaceID set咗兩個樣之後 感覺認樣慢咗
如果你比兩個人用仲死
其實都係虛榮嘢 真係有錢果d同你傾親計都車/樓定係鋪位

你拎住部max冇咩意思 佢仲會話你 嘩咁高科技呀
但係touchID同一隻手指set兩次會快啲
我唔知係咪因為咁啦
touch id係2D face id係3D 所以本身就耐d
再加上touch id可以係開mon之前果一刻scan埋
但係faceid一定要開mon之後先scan
幾時都係得班窮人去用電話去judge其他人
小學雞咁

次次啲老細見到啲細嘅用新款手機
都會同佢地講「儲多個錢買樓/傍身啦」

有時喺街市買餸
見到啲用緊舊model嘅師奶呢頭手數散銀買菜買肉
嗰頭同隔離個師奶講最近買/賣咗邊間樓
所以用咩手機根本反映唔到啲咩
究竟XR係窮閪垃圾閹割機呢個話題要拗到幾時
XS XSM XR買邊部睇個人需要啫
平有平玩 貴有貴玩有咩好屌
買少部手機就買到樓咁荀 我都會唔買手機
正常,有錢人用時間去搵多D錢,班窮撚分期買部機皇猛J,冇錢做其他嘢
佢係講緊成個消費概念
而手機只係其中一樣嘢
的確有唔少人明明唔係搵得多
但個個月都洗好多錢買手機/靚袋
一個仙都唔儲
就算你唔打算/冇能力/唔需要買樓
咁洗錢法都唔係一個好習慣
好搞笑
本來用 iPhone 都唔係乜嘢大件事
用舊款新款 iPhone 都好 本質又咪 iPhone 一部

以為自己用新款機就好撚有錢可以狗眼看人低
iPhone 最貴又咪萬幾蚊一部
人地真係有錢嗰啲都未出聲 望住班友自high
俾幾日佢學,我部機而家一拎起就解到
我部X仔 入左自己同另一半塊面 速度都無慢過
重設左face id 最近又操返X仔 認得我側身訓個樣
我就唔信樓上d揸住幾層千萬樓既 食又食好慳 旅行又唔去 乜撚都唔買 無自己既興趣 例如踩單車 音響 養生 錶 全部都高消費
人去左 錢又帶唔走既

利申:一個月大約洗4千 2年一換手機
咁我傾向相信嗰啲有幾層樓叫你「買少部機儲多個錢」嘅人係善意提醒嘅
畢竟佢地嗰代人嘅觀念覺得電話夠用就算
與其買一萬蚊iPhone不如拎啲錢做其他嘢仲好

我舊年去歐洲玩洗兩皮嘢冇乜人話我亂fing錢
但今年唔去旅行,淨買XS就俾人話我大洗
我已經操到好快 但係有時出街硬係會有一兩下fail/慢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞