聲林之王 導師:林宥嘉 蕭敬騰 楊丞琳

545 回覆
111 Like 12 Dislike
若凡其實係好勁 只係撞唔岩老師
蕭好似同李聖杰有d牙齒印
我都覺
若凡似幫唱
佢把聲堅好聽
但今次首歌好難揀佢啦
16歲堅有料
蕭敬騰pro到
依幾集真係好好睇
下一集lala
我想揀凌芸,好可愛
下集正到
三組都有睇頭
工作人員一公佈仲有一個隊友喺泰國
成組人暴動
長頸鹿葉柔開心到
佢地依組好勁
咁救左許維芳返黎,佢下集又唔使唱,係咪即係保送入決賽?
呀李聖傑係當自己係選手定開演唱會呀 ?
成首歌若凡一段chorus都冇唱過 , 差唔多全程幫佢和音係做乜事 ?
跟住中間個編曲又編到九唔搭八 , 勁尷尬 , 喂想點呀呀哥
我等左三個禮拜 , 佢比d咁既野我睇?想自己唱得爽就去唱K啦 , 咪搞住d選手啦 , 今次仲嚴重過上星期李友廷 , 咁既地位仲用啲咁既技倆爭做主角 , 肉唔肉酸呀
我覺得佢果組唔係選手問題,係導師問題。 第一,佢唱歌就算咩歌都係一種唱法,咩情歌王子 唱歌既感覺永遠停留翻佢果首唯一出名既歌到,人地咁講都係俾高帽佢帶姐 我想講若凡都唱得好過佢
同埋,我唔覺得老蕭有針對佢,佢唱時個個導師都好尷尬咁,講真佢未有資格做導師。同佢合唱永遠係各有各唱咁,根本自己音樂底韻都未夠,真係鄧果d選手要佢做導師慘
佢種唱法油到乜咁 , 跟本唔啱而家既新興情歌 . 好地地一首說散就散可以比佢唱到咁油 , 真係搞佢唔掂
依首歌若凡明明有好多發揮空間 , 點知比條友壓縮到剩係唱verse + 和音 , 我真係冇野好講 唯一慶幸既係若凡把聲真係好搶 , 就算咁樣比佢限制都仲係好impressive. 所以而家觀眾既反應都係一面倒鄧若凡唔抵 .
老蕭鬼得閒針對佢 , 不嬲有個句講個句 . 同埋睇其他導師既反應就知佢地都睇到有幾R頭同尷尬 . alin直頭唔想拍手tim
係囉 上面d人話佢兩個有過節咁,想講老蕭份人唔係咁小人,同佢其實可以做翻李聖傑導師 Alin 有個close up鏡頭個頭側哂咁 同埋個個都黑人問號 想聽多d若凡唱,好似成個比賽都無咩點唱到,今次個導師又。。。

Btw張凱玲唔知有你俾人救翻黎,好似d導師都幾鐘意佢
皮囊
https://www.youtube.com/watch?v=zqAheyv2968

youtube cm
李聖傑就像那種在ktv裡面
明明歌不是他點的 結果都變他在唱的人
一面倒插李聖傑 反省吓啦 仲話前輩喎
男聲唱哂成首咁,仲要難聽
第7集唱opera2果個有d尷尬
好撚正,果種張力。條女都表現得唔錯,呢d先係導師ma
小宇和音好撚正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞