【林奠月娥我屌你老母啊】阿仙奴18-19球迷吹水區 DCCXCIV

1001 回覆
126 Like 3 Dislike
其實近過你諗
不過睇下淨係 trade war 定係真係打仗
而家極端種族主義抬頭
美國, 歐洲都極右主義越來越受歡迎
連澳洲紐西蘭都⋯⋯
你旺角鬥士
全面核戰機會較微
不過小規模衝突其實好多地方都 keep 住發生緊
至於民族主義以致以前希特拉果種想要清洗某啲民族
而家新疆咪做緊
所以我唔明點解連登仔咁少討論個集中營
係咪因為係反開嘅 muslims
唔會真係打
美蘇冷戰都唔會兩個巨頭正面1 on 1
但會係唔同領域暗戰到7彩
因為經濟未出事
就算買唔到樓, 都仲有份工同去下旅行
其實我而家歐洲又唔係清一色極右抬頭
反而係極左同極右兩邊嘅支持度同時大升
無論傳統中間偏左定係中間偏右都開始流失選民
好快就知會有極端派唔會再有中間派
大陸咁囉
大城市大部份人生活 ok
你放棄下啲良知
對啲嘢隻眼開隻眼閉
其實生活幾好
最後果句就係理由
可能你接觸得多上流
大陸都係得最上層個班OK
大部份都只係行屍酒肉咁生活
用最低層既物慾去麻醉自己
香港都去緊呢個方向
用物慾去麻醉自己
全世界都係啦
講真大陸既人好多唔覺得有咩問題
反而係去過外國既知識份子先會同我講個政權同社會有病
正如北韓既人民咁
Ignorance is bliss
美國歐洲又咪咁 美麗新世界
【九西補選】年青人如何「洗底」從政? 林鄭:加入政府證據就好明顯

https://hk.news.appledaily.com/local/realtime/article/20181014/58792784

諗起最先一齊包圍公民廣場果幾個同學入晒 DOJ 或者去做 AO
可能我份人比較悲觀
但係其實圍係美領出面有咩用?
侵侵成日都話美國人優先
美國真係會出手干預其他國家既內政咩?
所以我而家現實好少同人講政治, 講完九成都係製造負能量
就算FF又好, 幻想又好, 其實而家好多人都需要信仰去支撐自己生存落去
係咁架啦搵食姐犯法呀
我諗經歷完雨革同魚革之後
香港個青年大部分都係咁
不嬲干預 但宜家出手有so咩
香港一定係兵家之地 中共美國佬都唔會讓
但事情未發酵到果個地步 老老豆豆宜家係美個領事館果廿五丁友
都唔知有冇五個睇哂成份美國人權報告
學6c話齋美國佬知哂成單野 但根本未洗用香港呢步棋住
咪話其實一樣係令自己個心好過啲嘅嘢
你只要諗下新疆玩到種族清洗 + 集中營都冇人干預
就知道其實真係冇咩用
最多出啲聲明講啲嘢等你打下飛機
睇埋反對派山頭同食相
不了 我曾經天真信過和而不同既所謂本土派 熱狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞