【林奠月娥我屌你老母啊】阿仙奴18-19球迷吹水區 DCCXCIV

1001 回覆
126 Like 3 Dislike
其實雨傘唔算徹底失敗 至少個次之前係唔會諗到自己會親歷到咁大型既抗爭
由個人角度咪係
好似經歷咗一場戰亂咁
不過有成個活動嘅角度係完全失敗
唔單止冇成果
同時仲將好多人嘅抗爭熱情全部消磨晒
That's true
曾經有諗過香港有人死會有改變但諗到新疆已經搞成咁 叫天不應咁比中國折磨緊
香港人既接受程度只會愈黎愈高
呢啲嘢唔會有第二次
講真我諗要有改變可能要去到世界大戰嘅地步
不過真係戰爭仲慘過死
苟且偷生?
圓方班離地中產已經話俾我地聽
除非你移民 如果唔係香港人無一個可以走得甩

梁天琦都講過呢個時候再勇武抗爭係曬鳩氣
或者好似民族黨咁係咁seek attention 係最好既方法
而作為一個香港人
我地可以做既真係好少
去下遊行 ,投下票(倒如白票),同埋最緊要抵制所有野大陸文代,乜撚野喜茶,skr
其他野只可以睇時機
呢個時間唔好做無謂犧牲,但係唔好放軟曬手腳
依個真 唔好氣餒
雖然依個時候做既野有限
未係勇武時間
因為股市 樓市仲未仆街
香港人最關心果樣野未殺到埋身、錢
各種言論、新聞、選舉自由受打壓港豬感受唔大
有識之士先會咁痛心

但社會佔大多數人係唔關注
我地現階段真係除左引人關注、聲音 做既野唔多
但要感染其他人 盡下人士

其實正正常常讀過下書都會痛心
media自己都玩死自己
苟且偷生?
圓方班離地中產已經話俾我地聽
除非你移民 如果唔係香港人無一個可以走得甩

梁天琦都講過呢個時候再勇武抗爭係曬鳩氣
或者好似民族黨咁係咁seek attention 係最好既方法
而作為一個香港人
我地可以做既真係好少
去下遊行 ,投下票(倒如白票),同埋最緊要抵制所有野大陸文代,乜撚野喜茶,skr
其他野只可以睇時機
呢個時間唔好做無謂犧牲,但係唔好放軟曬手腳
依個真 唔好氣餒
雖然依個時候做既野有限
未係勇武時間
因為股市 樓市仲未仆街
香港人最關心果樣野未殺到埋身、錢
各種言論、新聞、選舉自由受打壓港豬感受唔大
有識之士先會咁痛心

但社會佔大多數人係唔關注
我地現階段真係除左引人關注、聲音 做既野唔多
但要感染其他人 盡下人士

其實正正常常讀過下書都會痛心
緊有班廢佬係到話佢地搞搞震 又依樣果樣

諗住自己上左岸就唔關佢事

我老豆
所以我成日都鬧鳩佢賤種狗
國際社會都知架但係會做啲咩
俄羅斯果陣夠侵略克里米亞
有其他國家阻止到咩
真係派軍隊侵略喎
咪又係 impose 下啲 tariff
俄羅斯完全冇讓過步
而家新疆一來係中國境内 (克里米亞係真係其他國家)
二來中國錢銀來往多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞