討論硬件知識、砌機list、解答問題集中貼(123)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike

intel i3-6100
msi h110m pro-vh
klevv value ddr4 8GB 2133
klevv bolt ddr4 8GB 2666
geforce gtx 750ti
kingstone 240GB SSD
seagate 2tb ST2000DM008 HDD
Acbel G550. 500W
真係gigashit b350 出事
psu : CORSAIR RM750X-2 (Full Modular 全模組) 750W 80Plus Gold CP-9020179-UK 火牛
Mb: asus x470f / asus c7h
okok 試緊 換左ram都唔得
應該底版壞左 試咗將我啲ram同張display放我個fd部機到 佢部機正常

而家出去買料
想問應該買邊隻

psu : CORSAIR RM750X-2 (Full Modular 全模組) 750W 80Plus Gold CP-9020179-UK 火牛
Mb: asus x470f / asus ROG CROSSHAIR VII HERO X470
你條撚屌講左幾多左次係MATX箱呀

power_off 同我成日叫你望清楚
仲推人買塊裝唔落嘅版
你睇番樓主之前點講先了
係呀屌

順便問埋換機箱有無信仰推介
如果換850係未都搵番RM850X-2就得
同埋f好似太大塊裝唔落
佢想焗我出多一轉買主機
即係點
全部買哂970 evo/pro 唔洗煩
頭先又話唔換
快啦就到旺中
呢個post急需大量硬體傳心師

無spec無圖無病情, 就問人點解開唔到機
我上面都講左了 升級b450m mortar 就可以解決問題 u可以不升
但樓主想法是這樣的
define r6 / c
又話冇位放
會悔終生
下年又要換野
睇樣同size啦自己,呢堆全部入到大板
Phanteks P300/P350X/P400
Corsair 400C
Fractal Design Define C/Define R6
Nzxt H500/H500i/H700/S340 Elite
簡單啲 想問有無信仰機箱分享
老母板基本就會用c7h
psu就直接850唔想日後再煩
thx巴打
define c 教歷久不衰
fd 啪啪啪
呢個 我都係有同樓主講 佢想攻頂 我阻止不到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞