去飛揸車入機場泊邊?

194 回覆
3 Like 134 Dislike
係留咗俾上網預約呀
做你朋友真係淒涼
好彩有師兄幫下手。
自己揸都係想老婆坐得舒服,老婆坐的士可以暈車浪。

去逸東可以自己坐的士去拎車,不過想搵個平少少既方法姐。

養車都可以格下價,唔通養車就周街泊咩?
揸車一講呢啲,啲人就講咪慳個少少

去百佳又識得等有折先掃貨⋯
咁客觀講渣得車嘅都叫生活唔差啦 如果真係咁窮就搭巴士啦
生活唔差都應該知可以格下價?就係每一蚊都係辛苦賺先想計下點樣用盡每一蚊。 生活在細節,每個地方100幾10,其實真係有數睇到。 樓上既師兄話100幾10唔識計,其實點會唔識計?

1️⃣ 機場員工停車場 5日
80x5 +36 + 172
=698

2️⃣逸東停車場 5 日
430 + 100(的士來回) +36 + 172
= 738

3️⃣青衣機鐵轉乘泊車 5日
80x5 + 6+ 69 + 192
=667

4️⃣ taxi 來回
~730HKD

點計出嚟
泊粉嶺 轉的士入機場
有d人係屋企樓下無泊車位,所以唔係香港ga 時候直接放係機場!
樓主完全唔明 time cost 呢個道理
做男人平時慳自己寧願食幾蚊一個麵包當早餐
都唔想慳自己嘅屋企人
樓主
坐的士去攞車就算尻數啦

機場坐的返將軍澳最多咪又係個零鐘
頭三日$470,之後每日$160
個兩三百婆仔數就算啦 坐的士最舒服又無手尾跟
3號停車場,一上去就係T2,拎住passport同電話直接離境,上機睇套電影就到咗曼谷

回程半夜開咗個罩踩青馬,為旅程劃上完美嘅句號
其實諗真啲
真係格價都比人屌喎
你地唔洗下下屌落去架喎
車本身就係用黎代步嘅
樓主渣完車又轉車跟本就本末倒置
最後唔會舒服左亦唔會平左
倒不如掉低部車搵個司機仲舒舒服服
on9仔無撚腦 呢個世界真係乜人都有
即係唔好講貴嗰幾嚿水 又哂時間又麻煩 仲要拎個老婆出嚟死撐話搭的士會暈車浪真係笑鳩死人咩
香港就係太多呢啲無聊人先會成日塞車
係又渣唔係又渣
渣完仲要輪大米咁等入場
的士果八個字車都會暈到嘔既話你坐地鐵好過啦
想兩公婆舒舒服服就唔好計咁多啦
仲有,時間用錢買唔到
去7日都成千蚊租
唔係貴平問題
係唔值。。。
有時真係唔關貴便既問題
係落完機 (特別如果長途機)
真係無心力揸車

但坐上的士見住的士9 揸到亡命咁
果下真係好想落車
又要揸車入機場又要計嗰兩舊水
不如飛的,慳返d 泊車錢去旅行食貴d
加左勁多, 早幾年好似頭三日350?
揸車走去東涌搭的士入機場真係第一次聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞