去飛揸車入機場泊邊?

194 回覆
3 Like 134 Dislike
搵朋友車/uber囉
揸RR/MayBach 會在意嗰幾百蚊
d錢用晒黎養架車
貨VAN啦屌
咁大架夠舒服, 又平
泊東涌轉車真係最唗錢
uber 就最舒服
搭uber算鳩數啦
泊完部車仲要轉車,笑死
渣車去一個目的地 但係要轉交通公具

好撚癲
差幾舊水一係唔好揸
一講到舒服兩隻字
泊機場算數啦

記得book位, 會爆
仲要坐的士來回機場逸東都夠佢泊機場
爭二三百蚊,時間都喺返晒度啦
又話想老婆舒服啲,一係你就自己出東涌攞車返入機場
如果唔係又要你老婆落完機咁攰托啲行李出返東涌,咁樣叫舒服?
就算佢自己出去拎車入番機場...
要老婆一丁友咁累坐係度看行李都唔方舒服
手車都關事既
唔係唔比格價
係個一百幾十都唔識計?
泊4號 最大路
同去逸東一來一回 半個鐘 又轉車又盛
咁都仲要諗
搭巴士算啦你
咁有啲dc9真係chok到仆街
特別係8折的
揸車一講呢啲,啲人就講咪慳個少少

去百佳又識得等有折先掃貨⋯
揸車揸到左駁右駁,你都係搭的士吧啦
你會唔會屋企一卷廁紙都冇, 但係因為所有鋪頭都無特價而唔買, 每次開大都落(有廁紙)公廁?
咁客觀講渣得車嘅都叫生活唔差啦 如果真係咁窮就搭巴士啦
生活唔差都應該知可以格下價?就係每一蚊都係辛苦賺先想計下點樣用盡每一蚊。 生活在細節,每個地方100幾10,其實真係有數睇到。 樓上既師兄話100幾10唔識計,其實點會唔識計?

1️⃣ 機場員工停車場 5日
80x5 +36 + 172
=698

2️⃣逸東停車場 5 日
430 + 100(的士來回) +36 + 172
= 738

3️⃣青衣機鐵轉乘泊車 5日
80x5 + 6+ 69 + 192
=667

4️⃣ taxi 來回
~730HKD

其實只係想大家分享下如果你地去飛揸車又會泊邊? 唔係要講到無錢就唔去養車坐巴士咁。理性討論一下真係咁難?

的士chok真係同手車有關,自己早排有事揸唔到車,自己平時坐開車以為都唔會暈車,重油重brake急切線,真係唔係咁舒服,唔洗話揸RR 先唔會暈車既。

其實樓上師兄講得正確,去旅行既真係開心大過一切,所以較早前已經決定左直接泊機場,舒舒服服咁俾老婆上車訓到落車就算。

真係十分感激每位肯理性討論既師兄。
坐咩機都要俾你屌?
我坐HX 有心
By the way, HX 好似係full-service carrier

坐UO就係cheap 客? 這是什麼概念?
師兄,原本諗住真係諗住自己坐車去東涌拎車,不過其他師兄講得岩,如果旅行一次半次就無所謂,如果出trip就另計啦。
的士來回應該唔使730咁貴
來回將軍澳大約540左右
85折的仲平

BTW如果嫌的士佬手車差可以考慮Uber X
或者城巴機場快線都唔錯

利申:機場濕鳩員工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞