[車膠]啲車cut線真係好自私

63 回覆
106 Like 2 Dislike
唔係話普普通通cut嗰啲
係一條塞緊,架車係另一條線行到最盡再cut返入塞嗰條嗰到打尖
你地知唔知點解塞嗰條永遠都咁塞?
就係你班自私拎係咁cut埋去,每次都會浪費好幾秒,加埋加埋有半個幾一個鐘啦
個個守規矩排隊我肯定塞車有改善
呢D正一大種仆街,好地地排隊會死咁。。。
實有人話忍一忍對大家都好

所以靠自律係無撚用的
最少華人地方一定唔得
係一條塞緊,架車係另一條線行到最盡再cut返入塞嗰條嗰到打尖
就係你班自私拎係咁cut埋去,每次都會浪費好幾秒,加埋加埋有半個幾一個鐘啦

大陸d撚樣最鐘意咁樣係塞車時cut 線
次次我都一定隊到最埋前車
朝早獅隧 大老山果到 沙瀝公路 屌你老母好地地排隊唔得,係要打尖
最撚慘突個屎忽出黎 又塞撚住哂
篤佢油啦 呢啲自私撚根本唔應該讓

港澳牌
篤佢油啦 呢啲自私撚根本唔應該讓

最後都有人會讓
朝早獅隧 大老山果到 沙瀝公路 屌你老母好地地排隊唔得,係要打尖
最撚慘突個屎忽出黎 又塞撚住哂

Aggggerrrr

港澳牌

我係大陸渣車成日遇到
但有啲路段設計上係去到盡頭再匯返入去主線, 用盡道路空間, 你走去排隊咪仲頂返轉頭搞到其餘線道擠塞
呢個情況我覺得無對錯之分
仲會搞到佢本身個條都塞埋
頂住哂後面啲車
但有啲路段設計上係去到盡頭再匯返入去主線, 用盡道路空間, 你走去排隊咪仲頂返轉頭搞到其餘線道擠塞
呢個情況我覺得無對錯之分

排隊本身剩係塞一條
打尖要等位插搞到中線唔關事都塞撚埋呀屌你老母
冇計喎,地下虛線嚟架喎,cut得架喎
呢d真係面斥不雅 心照啦...
最憎D打尖仆街

我一定唔L讓
DC9 cut個頭入,同入面車淨返一吋

做乘客的我,俾佢嚇L死

係,所以一定會篤油隊住佢,我篤油佢都冇計
巴士村巴多數會讓 的士私家車實頂死佢

係,所以一定會篤油隊住佢,我篤油佢都冇計

咁你都好自私喎,有份製造塞車
尤其係紅隧上加士居道天橋
無計
北角渣華道轉上東廊入東隧
話之由銅鑼灣嚟嘅車排到幾長幾遠都好
北角上嚟嘅車奉旨係去到最尾先 cut 右嘅
有時都覺唔好意思
但條線係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞