hi 淡友 (336)

1001 回覆
55 Like 2 Dislike
可以收少少割嘛
我執20%
夠啦 留黎等位再入 或者加dxd
金融之子巴好有信心
成個post o的人都同緊佢對賭
尾市見到呢到好多人入牛
慢上價拉高D1分鐘,5分線圖 ,方便9:00-9.30 開沽爆佢
得啲炮灰同佢對賭
晴巴又話無信心預咗打靶
佢咩過ga
我想佢贏
但會死好多人
我走左 執十幾格就算, 熊市開牛真係一過夜就唔知咩事
put爆
賭今晚美股再暴跌
咁都唔算突發性
除左用期+1 牛真係... 唔好講技術 剩係胆都未必有
美女可能真係太多algo trade
成日有唔知咩事既骨牌效應
到依家都唔明到底跌咩
btw夜期綠燈
好想見到早上期指4連環低開 配合之前的4連環拉高開
可以
美國國會及行政當局中國委員會(CECC)發表中國人權年報,除談及或撤銷實施中的《美國香港政策法》,更建議美國國會行政當局考慮實施《香港人權及民主法》,監察香港高度自治的情況,及重申美國對香港民主化的支持。有政界人士認為貿易戰加劇中美對立下,一旦美國質疑香港的「一國兩制」失效,以取消《美國香港政策法》作為手段,本港商界勢受影響,他們呼籲港府高層主動向美國官員及政界進行遊說,免香港殃及池魚。

CECC的中國人權年報中,顯然美國不滿香港「一國兩制」實施的情況。報告以促請實施《香港人權及民主法》來震懾北京、香港,而一旦取消《美國香港政策法》,美國若禁止高科技產品來港,屆時香港作為中國的聯繫角色,將大受打擊,民主黨主席胡志偉今日便在立法會向林鄭指出,在現時的中美貿易戰格局下,很多親建制的商界均擔心,貿易戰會殃及池魚,其影響波及香港:「美國除咗會對香港更多嘅貨品徵收關稅之外,甚至最終可能會考慮取消《美國香港政策法》……香港嘅特別地位可能會被動搖。」

事實上除商貿外,一旦《美國香港政策法》被取消,港人到外地工幹、旅遊、升學都可能受到限制,胡志偉坦言:「我哋到時唔知香港會點,就算美國唔會一步到位,只係宣佈研究香港嘅政策法是否有效,也會搖香港嘅投資者嘅信心,甚至撤資。」

早在中美貿易戰開打之初,公民黨主席梁家傑便與該黨黨魁楊岳橋到訪美國,期間特別向美國官員解釋,香港過去支持自由貿易,冀貿易戰不要波及香港。而一旦實施《香港人權及民主法》兼取消《美國香港政策法》,相關舉行對香港無疑是雙重打擊,有政界呼籲特區政府主動出擊,要向美國的官員及政界進行遊說,「話畀人知,你所觀察到嘅嘢唔係咁樣,向人哋解釋」,以免香港成為中美貿易戰下的炮灰。

第一時間反映左係恆指到
比中資股入侵 中國死香港死
今晚老美要跌幾多先收貨
慣例再黎一次
等啲廢老成日話靠大陸先有經濟
買多幾手QQ啦
港股都要死,特首表左態
劍指20000
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞