[公關好忙]YG又粉碎左中國13億人既玻璃心

13 回覆
9 Like 2 Dislike
YG楊賢碩《YG戰資》又作死了,中國地圖完全不準確, 還有一個環節是兩個韓國保鏢打扮成清朝人, 劇情里到中國來做節目,被警察抓了,兩個保鏢用中文說「我是豬"」

繼上次捉Winner驗毒之後又有新野
YG同中國人都係豬 冇講錯喎 打和啦
呢單我諗起之前朴寶劍比強國抵制單野

朴寶劍被指廣告辱華 內地網民籲實施禁韓令

原因是朴寶劍約在半年前為韓國K-SWISS拍攝廣告,故事講述他與一位稱號為「萬里長城」的男子對奕兼鬥舞。在片中「萬里長城」身形矮胖戴着粗金鍊,舞步笨拙之餘,更被女伴掌摑,亦輸掉棋賽。由於萬里長城是中國獨有的文化象徵,不少內地網民在看過廣告後,質疑廣告有辱華之嫌!有評論直指這是「一邊賺錢還一邊諷刺,希望禁韓令早日實施」更得到不少內地網民的附和,亦有自稱朴寶劍的粉絲對他大呼失望。
全球圍堵中國,要企啱陣營啦

比中共個官博置頂點名,Yg 個ig即刻出黎道歉啦
道歉代表跪低啫,就同航空公司被中國警答完就將台灣納入中國一樣,但佢呢啲diss,一定唔係唔小心嘅錯嚟。
簡直弱智,
依家佢ig全部都係簡體字留言係到屌
YG同支那咁多生意來,咁樣都攬到個被支那逼害嘅光環返嚟
笑死 結果下面留言都係不接受道歉

好心就學下支那政府咁樣 無視就冇嘢㗎喇 支那人身體最誠實 鬼會脫粉咩
中國又贏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞