美股認真討論區 LXIII

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
去開個IB

無得網上開 富途多唔多巴打用 最少一單買幾多算抵

一次交易約USD4-5

幾抵屌

一次交易約USD4-5

幾抵屌

所以用開返唔到轉頭
今晚出CPI,隨時又牽一發動全身
耀才冇得short
唔通又要plus500

去開個IB

ib可以上網搞掂
我就冇去過佢office
睇黎美股準備進入熊市
暫時今晚入貨list

GS BRK.B TSM
暫時今晚入貨list

咁快入
納指震散左
美股LP個股有咩推介

AAPL AMZN AMD

FB NFLX

nflx 10月16出earning
暫時今晚入貨list

ching點睇今晚dow ixic
trump話今次係調整
今晚經濟數據利好,應該會升返
trump話今次係調整

而家個 background story 係驚加息喎
trump話今次係調整

我都想相信佢但跌到好驚
啱啱睇新聞仲睇到佢仲話聯儲局癡線
trump話今次係調整

TRUMP咪屌FED,話佢CRAZY
應該唔會加息,股樓GOGOGOG
有冇相反版本既TVIX

諗起年頭 TVIX爆煲 多隻反向收曬檔

爆堡即係點
暫時今晚入貨list

ching點睇今晚dow ixic

三大重點:大weighting股票,產業龍頭,獨市

睇長線,唔駛太驚

下午入左小小EU野

trump話今次係調整

TRUMP咪屌FED,話佢CRAZY
應該唔會加息,股樓GOGOGOG

比你話完就唔加點落台
想問下amzn洗唔洗賣...? 我1000$ hold到而家
8仔無得買歐洲嘢 唔係我覺得ubisoft 得有前途
台股暴跌融資追繳萬箭齊發 估今斷頭數十億

美股今天下跌800點,台股跟著重挫660點,創下史上最大跌幅,券商表示,從今天盤中就
開始在處理融資斷頭,數十億元跑不掉,擔心明年投資人都沒錢買股票,券商恐怕更不好
過了。

業界人士表示,台股前幾天就下跌500多點,這次美國跌了800多點,台股又再慘跌600多點
。今天盤中就開始處理融資斷頭,今天量有2000多億,很多其實都是融資斷頭斷出來的,
預計損失破幾十億。

券商業者分析,台灣股市結構中,散戶偏好買小型股,反而台積電大股都不太買,他舉例
,小型股中被動元件也是很多投資客的選擇,但被動元件龍頭國巨(2327),從1300元一
路跌到今天以388元收盤,投資人在這波股災中確實受傷不少,更不用說櫃買指數跌這麼兇。
券商業者指出,目前已經都陸續在處理,坦言很擔心今年投資客都賠太多,明年券商日子
更苦了。
SQ 70蚊?發神經呀?
有冇相反版本既TVIX

Svxy
美股嘅option 同港股嘅option係唔係差唔多
Nflx 係咪頭肩頂
台仔真係chi sin,到底買咩單日可以輸到咁

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞