(自用JJ)又要煩買咩 IPhone case 既時候 [3]

1001 回覆
5 Like 14 Dislike
繼續討論
咁多年都係用幾蚊個透明殻最好睇保護又足夠
掟電話踢電話落床完全無問題
一次過買幾個可以頂到換機
覆番凍檸啡絲打
我之前d case 有d 都係保護唔到mon 貼
搞到跌電話個時成日爆mon 貼,個排一個月爆2,3次覺得好煩
所以想問下你個case 係咪都係高唔過mon 貼 對你個case 有dd 興趣
咩有case係cover唔到mon貼咁差架咩
薄身個d 好似多數都cover 唔到
之前我唔想部機好厚,所以簡薄身個d
跟著係咁爆mon 貼
而家揀case 都會睇下高唔高過mon 貼先買

買左呢隻moshi 唔知好冇用 但好似幾靚
有冇巴打知原廠bookbook 好用?
保護性真係唔夠
其實apple leather case 最麻煩係唔包底嗰個叉電位,之前部iphone 7 就係咁跌崩個叉電位

但係個皮真心覺得正
第一代, 5仔出左之後, 都唔包底
不了
Nomad 個皮殼反而做埋包底
佢個皮其實都ok
犀牛盾SOLID SUIT好似用唔到3D MON貼
另外點睇犀牛盾個膠MON貼
睇測試片好似好堅,槌仔打落個MON幾十下都唔爆
我睇落就case 同mon 貼一樣高
因為我唔知你要cover 到咩程度,就咁跌落地mon 貼崩少少裂少少我可以接受,唔好爆moon 就得
不嬲裸機 IPHONE
等唔到山林綠 買midnight blue 算
我諗起碼好似保護手機鏡頭咁,微微突出少少唔俾鏡頭直接掂到枱面個種程度
崩少少裂少少我會有強迫症換晒佢
之前d 薄case 爆晒我d imos
我側邊睇就睇唔到塊mon 貼突出嚟嘅,但又唔覺個殻高過mon 貼好多

Btw 佢機背係玻璃嚟,會有少少跣手嘅感覺
薄身個d 好似多數都cover 唔到
之前我唔想部機好厚,所以簡薄身個d
跟著係咁爆mon 貼
而家揀case 都會睇下高唔高過mon 貼先買
我睇落就case 同mon 貼一樣高
因為我唔知你要cover 到咩程度,就咁跌落地mon 貼崩少少裂少少我可以接受,唔好爆moon 就得
我諗起碼好似保護手機鏡頭咁,微微突出少少唔俾鏡頭直接掂到枱面個種程度
崩少少裂少少我會有強迫症換晒佢
之前d 薄case 爆晒我d imos
我側邊睇就睇唔到塊mon 貼突出嚟嘅,但又唔覺個殻高過mon 貼好多

Btw 佢背殻係玻璃嚟,會有少少跣手嘅感覺
係咪好痴指膜?
Magpul 冇出
個底乜都冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞