沈陣營第一百九十期 - 港股淡友無淡倉,未到直落預咗坐

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
點解唔係樂宜bb

屌! 一定要聽, 一開波師父就要解釋開唔到淡倉
主持仲特突講番琴日26499.8

今個topic名太應棍

迫害大師
美期好似升返好多 睇黎聽日會黎個大彈

記返08年個a浪

記返08年個a浪

係就好,今晚唔訓都睇位沽爆佢

記返08年個a浪

係就好,今晚唔訓都睇位沽爆佢

當個個以為會彈,實際呢
牛證係可以打撚到拉死隻正股

犯我中華者雖遠必誅,刁大大快啲派吳京拿下獅子山

記返08年個a浪

係點樣 嗰陣得十幾歲 完全唔知股災係咩一回事

記返08年個a浪

FYI
記返08年個a浪

FYI

我覺得今次應該唔會啦 連尋日跌嘅原因大家都一頭霧水 除非今晚d債爆就話姐
同埋夜期都越升越有 升到254
想知沈大師股市、樓市、貿易戰仲有咩睇法?恒指最差會跌到幾多點?咁就要留意今晚播出嘅《蘋果短炒王-股樓大沈判》。
播出時間:10月11日(周四)晚上10時 今晚
嘉賓主持:沈大師
主持:Cal
直播網均:
蘋果ATM
http://fb.com/appledailyatm
YouTube同步直播
https://youtu.be/NU0-_GKbW48

全球股市今日大屠殺,中美港日股市「屍橫遍野」。訊匯證券行政總裁沈大師噚晚喺美股大跌前,拍攝《蘋果短炒王-股樓大沈判》時,就講到現時散戶策略最緊要係揸現金!
講到騰訊(700),大師去年已開始睇淡,依家望返轉頭,全中!沈大師今年初,到黃大仙為騰訊求得下下籤,果然,騰訊真係年頭跌到年尾。沈大師再一次強調,上年底已預測手遊增長會放慢,只係靠分拆業務頂住條數,令你覺得仲係有增長。政策方面,市場明顯過份樂觀,「如果大家覺得,騰訊咁大,國家一定會睇住嘅,話畀你聽你係睇錯晒國內政治。」
至於騰訊會跌到幾多先識停,大師噚晚就話,「如果冇再惡化,冇新料令佢出事嘅,就220蚊啦,如果再有新料令佢出事呢,就要200蚊樓下。」股價方面,騰訊全日最低見265蚊,創2017年7月以來新低,收報267元,成交金額181.54億元。
記返08年個a浪

FYI

記返08年個a浪

FYI

FYI

我覺得今次應該唔會啦 連尋日跌嘅原因大家都一頭霧水 除非今晚d債爆就話姐

今晚唔升吓,聽日仲撚大獲呀
今日係overshoot, 今日極牛搏過夜好聽日食,唔係就水火箭咁
噏鳩only

FYI

肥佬有講過,沽弱股,吸強股,至於咩係弱咩係強,今日有咩係跌到仆街?
有咩係企得穩甚至升呢?
我唔係講啲8字頭同老千股呀!

犯我中華者雖遠必誅,刁大大快啲派吳京拿下獅子山

人工島拎返啦

FYI

今晚唔升吓,聽日仲撚大獲呀
今日係overshoot, 今日極牛搏過夜好聽日食,唔係就水火箭咁
噏鳩only

多謝指點 但係有d唔明點解會睇聽日再插嘅?

FYI

肥佬有講過,沽弱股,吸強股,至於咩係弱咩係強,今日有咩係跌到仆街?
有咩係企得穩甚至升呢?

咁今次pk了,夾到飛起

有咩係企得穩甚至升呢?

咁今次pk了,夾到飛起

升返但求大家打個和 ok
想知沈大師股市、樓市、貿易戰仲有咩睇法?恒指最差會跌到幾多點?咁就要留意今晚播出嘅《蘋果短炒王-股樓大沈判》。
直播網均:
蘋果ATM
YouTube同步直播

全球股市今日大屠殺,中美港日股市「屍橫遍野」。訊匯證券行政總裁沈大師噚晚喺美股大跌前,拍攝《蘋果短炒王-股樓大沈判》時,就講到現時散戶策略最緊要係揸現金!
講到騰訊(700),大師去年已開始睇淡,依家望返轉頭,全中!沈大師今年初,到黃大仙為騰訊求得下下籤,果然,騰訊真係年頭跌到年尾。沈大師再一次強調,上年底已預測手遊增長會放慢,只係靠分拆業務頂住條數,令你覺得仲係有增長。政策方面,市場明顯過份樂觀,「如果大家覺得,騰訊咁大,國家一定會睇住嘅,話畀你聽你係睇錯晒國內政治。」
至於騰訊會跌到幾多先識停,大師噚晚就話,「如果冇再惡化,冇新料令佢出事嘅,就220蚊啦,如果再有新料令佢出事呢,就要200蚊樓下。」股價方面,騰訊全日最低見265蚊,創2017年7月以來新低,收報267元,成交金額181.54億元。

師父真係硬頸,講樓唔係心水價就講好有問題。係唔係係街市學番來。
直播網均:
蘋果ATM
YouTube同步直播

師父真係硬頸,講樓唔係心水價就講好有問題。係唔係係街市學番來。

cfu講到好high
記返08年個a浪

FYI

有咩係企得穩甚至升呢?

咁今次pk了,夾到飛起

升返但求大家打個和 ok

2318好吸引,不過呀爺一出手救市2318會夾到仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞