揾工揾到好迷茫

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
上年grad,返左一個月短期工,十二月揾工揾到而家。sd左幾十份cv都係得兩三個覆,in完又冇消息。已經揾到好灰
想放棄但係又明知自己冇得放棄,唉
上年grad,返左一個月短期工,十二月揾工揾到而家。sd左幾十份cv都係得兩三個覆,in完又冇消息。已經揾到好灰

Same here
咩major
咩major

Tourism
咩major

Tourism

但想揾event

Same here

D人話等過左年多d工,但多左工都唔代表人地會要我
唔好灰心
上當年我畢8月搵到份工
做左兩個月比人term左
之後日日send cv
做下看更終於去到2月有公司請我做temp hr
有誌者鄧竟成呀
event呢行好似都幾少見到有招聘
我都係讀tourism
event呢行好似都幾少見到有招聘
我都係讀tourism

都有嘅,早幾日in左個in衰左
報多d 10幾封太少
做下運動 keep住做下其他野
最緊要唔好諗埋一邊
總會搵到工 遲d返到你唔想返
共勉
Between, 早幾日收到電話約interview,但係約2星期後,點解會隔咁耐?
Between, 早幾日收到電話約interview,但係約2星期後,點解會隔咁耐?

唔急住請人

試過叫我做份presentation
Same here 各位巴絲加油呀
呢幾日我都準備搵工
各位加油
大家係想揾咩工呀
我想搵sales做,啱啱grad ,不過28了
same here

同我有口的相似,我上年grad,宜家26
宜家有冇野撈??
點解禁遲grad??
連想搵咩工都唔知

宜家有冇野撈??
點解禁遲grad??

半工半讀 一直做19文職

宜家有冇野撈??
點解禁遲grad??

半工半讀 一直做19文職

想做sales ,想搵多D
Same case here, 想轉行又唔知做到乜,非三大乞食科
Same case here, 想轉行又唔知做到乜,非三大乞食科

Management trainee
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞