馬會PARTTIME,好似只狗咁,建議大家諗諗。

28 回覆
3 Like 31 Dislike
借AC

去馬會分行APPLY PT,然後上左一個星期TRAIINNG同考試,之後就返工,頭幾日有人帶,不過D人好似當我係熟手咁,乜都話慢,大佬,岩先返工,想我有幾快幾熟呀。

經過一段時間,算係上左手,就要忍受D濕鳩更,新人,硬食D豬頭骨shift,係咁食豬頭骨既同時,見到同一班人食哂D靚時間,果種心情,真係SAD那到....

D人話做馬會要受氣,無錯,受既氣唔係客,係馬會D人,唔好以為得D老屎忽比氣你受,D後生仲屎忽。

比各位新手小小建議,
1. 同事HIBYE就夠,你答多兩句都係蝕,人地都係當你返得一陣,唔好以為問你真係關心你,事非當人情,小心埋錯堆。
2. PT尼者,D垃圾SHIFT唔岩食,咪走囉,比佢烚一次,以後編更都烚住你。
3. 如果係做開機,真係講天份,教既真係HEA教,就當你上手,一個字,"慢",可以幫你慳唔小。
4. 諗住人工,好似比時價高小小,但係你要記住,你時薪真係一分一秒都要你做,做落你就明。
咩係尼者?
1999 up乜尻
真係好睇分行,但好彩自己啱啱做個陣有個好好人既帶住,成堆後生既都玩得埋,到而家仲有聯絡
其實份工忙唔係重點,最緊要係同事夾到又好人

利申 quit左
好似只狗咁
只你老母
馬會更算好,其他pt時間咪仲閪,樓豬第一日返工
利申:Quit咗
睇行 之前個經理係女人 成日黑面
依家係呀Sir 番工有講有笑 遲番早走講下就得

你係一隻大陸狗咋,想人地當你係人咁對你呀
我同幾個fd都做過狗會(唔同分行,fd仲做緊)都覺得d同事幾nice對新人幾好 同埋反而唔想我錯錢銀係咁叫我地慢d,所以似係你太柒比老屎忽撚
錢銀正常係叫你準確多過速度
原來只同隻係要分得咁仔細.... 一個字就誤會左我係大陸西....

我係香港人係 吊你架西
你就好... 我個經理都係女人... 但係好似成日睇我唔順眼..
乜撚野係尼者
樓豬打字有口音
一個字...懶....
支那賤種唔做狗做乜?
十幾年前做過電話投注,
沙田大額, 當時算係好做, 冇即埸波,
一夠鐘開哂 d 大野就舉手去廁所,
係 d 飯難食 d 囉
番過幾個月quit左
因為d老屎忽

笑住番工話我溝同事
無表情又話人黑面
好難捉摸
連登係咁咖啦
新會然?
同埋「隻」、同「只」根本係兩個用法兩種意思兩個讀音
係得大陸狗先會「隻」「只」通用
樓主咁都分唔到仲好意思話自己香港人?
如果樓主一直都係咁嘅心態對待中文字
咁同支那狗真係無乜分別
樓豬仲好意思話自己香港人
老母衝閘落黎生仔果d香港人啊
可能屋企講開普通話
落咗嚟幾耐呀
香港係咁辛苦㗎喇
唔啱就躝返去啦
番馬會pt講人際關係
利申 之前番左年幾
休息時間都係睇書/温書
識得兩三個人
但幾嘆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞