麥玲玲批面相「眼大純情容易被人呃」朱千雪反駁:個樣蠢唧其實好醒

53 回覆
15 Like 4 Dislike
藝人朱千雪到上環出席活動,生肖屬龍的她,被堪輿學家麥玲玲指她在雞年會運程亨通,事業順利,但玲玲再贈千雪兩句,指千雪「眼大純情、人較感性,容易被人呃,呃完仲要嘴唇厚重感情喎!」千雪直認擇偶會要求對方夠浪漫,贈情詩者會加分,被玲玲笑她果然純情,玲玲說:「贈詩有咩用?食得嘅咩!贈兩個股票號碼都話呀!」

千雪則指自己不算蠢,講到有追求者時,她更識得大賣關旨,她說:「咁我到依家都仲健在,應該唔係好易被人呃!(你好鍾意浪漫?)咁浪漫可以開心啲呀嘛!我鍾意啲文靜嘅男仔,唔鍾意啲有好多朋友,晚晚去唔同party玩嘅,我想我就係個男仔嘅best friend,我鍾意喺屋企,我會同個男仔傾吓睇咗啲咩書,咩電影,而唔係去咗邊度玩!(你又拍劇又溫書,仲有時間拍拖?)可以傾電話!(已經有傾電話嘅對象?)有個識咗好耐嘅男仔朋友囉!(佢追你?)唔知呢!」

提到麥玲玲贈言,千雪在雞年可以在工作上作新嘗試,千雪表示:「我都想,因為出年我暫時只係得一個劇,我都希望可以拍動作片,同埋唱主題曲!」
有火藥味
藝人朱千雪到上環出席活動,生肖屬龍的她,被堪輿學家麥玲玲指她在雞年會運程亨通,事業順利,但玲玲再贈千雪兩句,指千雪「眼大純情、人較感性,容易被人呃,呃完仲要嘴唇厚重感情喎!」千雪直認擇偶會要求對方夠浪漫,贈情詩者會加分,被玲玲笑她果然純情,玲玲說:「贈詩有咩用?食得嘅咩!贈兩個股票號碼都話呀!」

千雪則指自己不算蠢,講到有追求者時,她更識得大賣關旨,她說:「咁我到依家都仲健在,應該唔係好易被人呃!(你好鍾意浪漫?)咁浪漫可以開心啲呀嘛!我鍾意啲文靜嘅男仔,唔鍾意啲有好多朋友,晚晚去唔同party玩嘅,我想我就係個男仔嘅best friend,我鍾意喺屋企,我會同個男仔傾吓睇咗啲咩書,咩電影,而唔係去咗邊度玩!(你又拍劇又溫書,仲有時間拍拖?)可以傾電話!(已經有傾電話嘅對象?)有個識咗好耐嘅男仔朋友囉!(佢追你?)唔知呢!」

提到麥玲玲贈言,千雪在雞年可以在工作上作新嘗試,千雪表示:「我都想,因為出年我暫時只係得一個劇,我都希望可以拍動作片,同埋唱主題曲!」
佢算唔算2017年tvb最正女藝人
千雪
通常咁講果d都真係蠢
玲玲說:「贈詩有咩用?食得嘅咩!贈兩個股票號碼都話呀!」

我鍾意啲文靜嘅男仔,唔鍾意啲有好多朋友,晚晚去唔同party玩嘅,我想我就係個男仔嘅best friend,我鍾意喺屋企,我會同個男仔傾吓睇咗啲咩書,咩電影,而唔係去咗邊度玩!

我符合到千雪既條件
千雪見到就返高登pm我留聯絡方法
通常咁講果d都真係蠢

佢算唔算2017年tvb最正女藝人

個場好黑咩 張張都灰灰白白

咩都講錢,正一大波臭雞
千雪bb冇得輸
錯算鄧麗欣結婚懷孕

2014年6月,麥玲玲被問及藝人方力申和鄧麗欣的姻緣運,指出他們的戀情漸見穩定,後一至兩年也是有利他們結婚的年份,而2016年他們更有機會有喜。[8]

但最終二人在2016年3月對外宣布分手,有高登仔回帶此事,痛斥兩人戀情被麥玲玲「燈死」。

不過麥玲玲並沒有如錯算楊思琦李泳豪會結婚懷孕的蘇民峰般,作出死拗。

為英女王算命

2016年4月21日,英女王伊利沙伯二世90歲生日。英國駐香港總領事館在fb刊登英女皇的出世紙,同時透露將英女皇的出生日期。《蘋果日報》將有關資料,轉交麥玲玲算命。麥玲玲指英女皇屬金,財運極旺,一生衣食無憂,是大富大貴之格局,又指英女皇受人敬重,但子女及兒媳關係會較差。[13]

網友對此紛紛嘖奇,揶揄麥玲玲「呀媽係女人」的結果神機妙算

Source 網典

第二單唔完全關佢事但好好笑
安志杰:go get other job
千雪呀
麥玲玲老公一定係眼大唇厚
敬請留意

LIHKG香港超級女神聯賽第八輪
2017-1-21 5pm-1am
謝安琪vs李佳芯
倪晨曦vs馮盈盈
趙慧珊@SGvs麥明詩
陳瀅vs陳穎欣@SG
朱千雪vs簡淑兒
杜小喬vs袁澧林
李靜儀@SGvs林嘉欣
莊錠欣vs岑晉晴
留名
(你又拍劇又溫書,仲有時間拍拖?)可以傾電話!(已經有傾電話嘅對象?)有個識咗好耐嘅男仔朋友囉!(佢追你?)唔知呢

千雪

千雪反駁:「贈幾句有咩用?食得嘅咩!贈兩個股票號碼都話呀!」
(你又拍劇又溫書,仲有時間拍拖?)可以傾電話!(已經有傾電話嘅對象?)有個識咗好耐嘅男仔朋友囉!(佢追你?)唔知呢

千雪

唔知佢係咪講緊我呢
夾埋谷千雪行純情路線咋?
麥玲玲係千雪面前真係屎都不如
麥00收皮啦,咁多個風水佬最on9係佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞