[達哥照玩2好嗎]莎木討論區14

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
捱唔捱到新年?
玩唔到啦,最後兩日
玩第一日個畢快閃qte已經笑死人
我覺得佢會玩埋之後就玩RDR2
咁快完咩
邊使即出即打 R星又唔需要佢賣廣告
尋晚聽達哥講莎木搞到破產鳩up完畀人話佢知SEGA唔係單單莎木原因破產
佢自己都話係傳聞又唔信又駁嘴成個廢老咁,將件事講一百次就成真
講到自己幾鍾意莎木原來都係咁嘅水平
達哥係香港講叫娛樂性好少少,但成日鳩up好心就注意吓
咁激動
聽個公眾人物鳩UP點會唔激動,同睇荷蘭叻一樣你想唔想打柒佢呀
你有無聽佢UP乜架
佢話莎木開發太貴搞到「差D」破產
同埋話賣咗莎木俾鈴木開發新一集,所以世嘉唔會因為開發第3集搞到無時間update d bug
跟住有人話佢亂UP,邊PART亂UP又無講,咁都可以屌達哥?
我主要係針對佢講SEGA破產
主因係DC主機徹底失敗同街機市場沒落崩盤講啲唔講啲咪引人誤會
以機碟比例講莎木銷量可以話唔差添

另外鈴木只係有第3集版權,莎木版權仍然係SEGA手上
BUGS一部份我就冇異議
莎木搞到dc破產,連當年個d game書編輯都話呢個係主因,我覺得外面好多人都係咁諗,無幾多人真係會客觀d去睇全局,無計架喇

但其實都好難怪達哥,佢個風格係聽到或見到一d新聞,先複述一次,再就住佢講既內容講下睇法,好難好準確,有時佢聽到既新聞內容入面d細節只要有偏差,佢講既睇法就已經有偏差。但另一角度去睇佢真係唔係講緊專業新聞,個性質更加似係朋友間既吹水咁,佢仲對住幾千人,入面有唔少人係個個範疇識得多過佢好正路。佢如果所有新聞內容都極度求真先講,就住就住,咁成個氣氛會好學術,會好悶
有花生🥜食
其實得1000萬唔夠嘅平台,賣到百幾萬份唔可以叫賣得差嘅。不過無可能回本啫
經佢咁講一講又多咗幾千人信憑莎木鈴木裕就搞死咗SEGA
開發期咁長又高成本一個失敗嘅平台都賣到百幾萬其實都好叻仔
咁都唔叫行得太前而慘死都唔知講乜好 跟住又落錯注去XB
當時我都以為xbox掂,點知⋯
好有可能會咁,但呢個世界就係咁無奈,莎木既命運就係咁無奈,一直俾人誤解。好似之前個陣個d捧detroit踩莎木既人,佢地真係唔知detroit既前身heavy rain既設計概念係邊度黎?係heavy rain呢類遊戲之前係邊隻game主要透過人物對話同qte去推劇情呢?就係莎木。唔係因為企係巨人肩上依家呢種設計可以自成一格咁出?但現實係detroit就大賣,莎木就想出多集都要籌旗。好無奈。所以捧detroit踩莎木就好似自己話自己好鍾意電影,其他人話希治閣係電影大師,佢就用依家d電影去比較話希治閣係垃圾一樣無知
今次3冇包袱蹬三邊買晒 係差在唔夠錢
其實得1000萬唔夠嘅平台,賣到百幾萬份唔可以叫賣得差嘅。不過無可能回本啫
開發期咁長又高成本一個失敗嘅平台都賣到百幾萬其實都好叻仔
咁都唔叫行得太前而慘死都唔知講乜好 跟住又落錯注去XB
當時我都以為xbox掂,點知⋯
今次3冇包袱啦三邊買晒 係差在唔夠錢
所以我好期待26號出嘅RDR2強調真實玩法同傾全公司之力製作會係點
係鈴木裕夢想中嘅無限資本同精英團隊,莎木可以做到嘅依家RDR2都可以做晒
不過有人懷疑會唔會好似莎木1咁過於真實影響遊戲性,就快可以知道2018嘅最強open world進化成點
有冇人幻想過如果莎木當年係出係ps2會點
好難講 但應該都會過百萬
肯出嘅話正常啦
不過ps2未必出到,出嘅話應該鋸齒爆到七彩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞