Surface pro 6 登場討論區

858 回覆
6 Like 27 Dislike
Mac book pro冇TypeA
希望有新Air
https://m.windowscentral.com/what-surface-pro-6-battery-life?utm_source=wc_fb&utm_medium=fb_link&utm_content=59618&utm_campaign=social
同樣i5, sp6比sp5涼4度同快左
粒電耐用左,可以用多一粒鐘(pc mark8 battery benchmark)
請問行AutoCad畫2D圖 i5+8GBram版夠唔夠做?
畫埋3D都仲得(solidwork)
咁用iPhone x 咪要預iPhone xx 先換得?s9 咪要等s18?
Surface Pro其實可以用3年以上,根本冇必要年年換,除非係追Spec,TypeC就真係視乎個人需要,今代只係換CPU、進一步改善散熱效能,TypeC應該下一代就會有。
我當然明電腦好襟用啦
不過佢呢個講法有d 無邏輯姐
差唔多啦, 你見近幾代iphone都係冇咩升級
iphone X-->Xs咁換粒U嘅話去到XX先買都唔過份
衣個係講緊佢真係有全方位upgrade, 唔係你壞左要換過部
香港幾時先有pro 6
我見好多surface pro用家
絕少用部機當tablet
係咪真係咁不堪
想平板電腦都爽用
係咪買ipad + 傳統notebook好過二合一
OS 問題
Win10 根本冇乜預你touch 既tablet app , 變相個touch 只係輔助
大部份操作都係要用番keyboard+mouse先順手

同埋買得surface既人其實本身都係有文書需求
如果一心想要tablet 既一早買左ipad
2D絕對可以, 只要唔好insert太多base map/ load太多xref應該唔成問題.
如果覺得慢, linetype scale同viewres教細啲.
等左好耐
MSHK係咁上下
想問下冇勁display卡嘅情況下
有咩task 係i7先handle到i5唔夠力
個人覺得唔打機唔會有咩分別
講真就算打機
都唔會話i7打到好順i5打唔到
如果唔夠行果D就兩粒都唔夠行
Macbook air retina
部新iPad pro 啲feature 好有surface pro 影子
macbook air $9499得128GB
不過貴咗好多
感覺做野都係Surface Pro好d
6幾撚時出
仲要雙核
其實果粒咩i5嚟 點解第八代仲係雙核?
佢GPU係UHD630 ?
iPad 始終係iPad
生產力唔夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞