Surface pro 6 登場討論區

858 回覆
6 Like 27 Dislike
過熱
兩樣一齊用就ok,取代就咪搞
掂到game, 相,片就
laptop + ipad pro
or
desktop + ipad pro
用緊i5打lol cpu 6x度 你再打高要求既game 自行多福
多謝各位師兄,睇黎surface book 2 啱用過 SP6

B&H 買,同香港買淨機差唔多價錢
用緊4 剪片執相無問題既,rend片慢會射返desktop rend姐
打機因為resolution問題就唔好諗啦
依架香港買全部都會送keyboard 同mouse
signature就可能要加250
不過sp系列最緊要係保養....
128gb 冇
其實有咩分別
現家是咪豐澤買最抵屌
sb2 有gtx1050
係carousel 2手 搵Microsoft 翻新機最抵
i mean 買完再換
豐澤學生價再用CITI卡
大家點睇surface go
真係平好撚多
唔係果樣野
唔係聽講MS個保養好撚癈咩
見仁見智啦
乜都一換一
我覺得幾好 有啲人打死都要維修本身果部
想問下巴打 剪1080p 片 順唔順? 遲下有機會想剪下片大約10分鐘咁上下, 我都係sp4 i7 16gb ram
1080一定冇問題,除非要加好多ae
4k就會proxy
不過rend片都係射返desktop
我問過話用優惠就唔送keyboard同mouse
咁係咪都係最抵屌:正價送mouse+keyboard
我網上eshop訂好似用到student offer , 買256gb show 贈品有keybroad and mouse
用citibank卡買夠10000回500 再用佢個citi pay with point再回多100 另加citibank網上購物優惠個promotion 再回多100 最後大約9389-減多700買到 我覺得都ok既個價錢
帶出街或者single task 都唔錯架

有Go, SP4, MacBook Pro 13

去旅行帶出街Go 係首選
我都想買Go,但128好似貴咗d
64其實夠用但又驚emmc太慢
只係web browsing,youtube等
做其他嘢會remote desktop返屋企做

而家用緊sp4,貪go夠輕
但128連keyboard差唔多5000買唔落手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞