Surface pro 6 登場討論區

858 回覆
6 Like 27 Dislike
正常只做文書唔過熱邊會出事
128同256個價錢差成2000
我得2個幾鐘
不過我3年保到今年7月
可以5,6月打去話部機打柴叫佢換
希望到時換到pro 6
最好跟大學買有3年保
問過豐澤sales話網上果個offer出錯,最後唔知會唔會出貨
果曉買左就一定會出
想買部2in1用黎平時出街check覆下email,用下office

去客到開會又可以開下文件黎睇下,或者present/直接show俾人睇

返屋企就可能睇下youtube/nowe/netflix

出Pro6定NSP好?依家見大鋪NSP做緊6988 i5/128 /8gb送keyboard and mouse
Gen 8 gen7 差好遠 好似係
我夠用就得,最驚gen7唔夠用
6988買到水sp6 i5 8 128連cover
沒保養太危險啦
1000蚊買一年保養都抵
各位有沒薄既surface保護套推薦?跟機送果個好厚
我啱啱跌爆咗個mon
打去MS 報價3千幾
仲可以有咩方法唔洗咁貴又整到mon
3千幾係換新機
買咗10幾日咋
買左十幾日你出去俾人換mon的話
下次壞冇保養又要出去整
依架俾左3千幾 下次壞零件免費換
部surface laptop過左保
KEYBOARD 冇反應 係咪只可以拎出去比人整
唯有係咁
心很累 果然犯太歲 破財
淘返個殼、玻璃貼...安全D...

# 上次在公司又係放得太出檯邊, 唔為以係支架腳, 部機一個翩身, 就落地碎mon...

我都係咁
放係枱邊 扒係度篤篤篤
篤咗佢落地 正面“啪” 碎晒
HP,DELL有冇出同類產品冇咁貴
小眾產品出左事好煩
考慮緊用SURFACE PRO取代DESKTOP, 希望有用開師兄比D意見:
1. 屋企有QNAP NAS做STORAGE
2. 有PS4之類, 唔打槍GAME但想玩下三國誌, SIMCITY, CITIES XL之類模擬策略GAME
3. 唔追求頂級畫質, 中至中上唔好窒就OK
4. 唔PREFER LAPTOP, 鐘意佢TABLET咁, 要用先加返KEYBOARD
5. 而家DESKTOP基本上只係為做文書, 上網, 睇片, 輕度執下相同剪下片
6. 以i7 16G為例, 主要想知道玩以上提及嘅GAME時表現如何

麻煩各位師兄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞