Surface pro 6 登場討論區

858 回覆
6 Like 27 Dislike
上網買
冇乜分鐘 純粹好摸好睇啲...
新舊都有 一個放屋企一個放公司
個fd買surface有折 所以唔考慮xps喇
平幾多
有冇得跟機
surface laptop幾廢,買pro算啦
有pro4 有book2 pro4好用 好多
Fortress 102xx 有signature keyboard
我部pro4=4粒鐘電
pro6有6粒鐘電就已經收貨
問晒最抵屌應該係豐澤
今代可以買i5算 同i7差10%都冇
不過對比美國啲discount 都係好貴 btw windows home/pro有乜分別
又大又輕,i7
Ching可唔可以講多少少
我見laptop 2個mon大d 個trackpad又大d 以為當普通notebook用既話laptop 2會好d
除咗打機 其他pro完勝 輕 有kick stand 用落方便好多
laptop個角度你好難jot notes架wo
就係當普通notebook咁打字囉
Laptop2無得插MircoSD
pro4 可以寫
Pro係2合1,laptop定位偏向laptop多d
所以買2合1 好好多
已入手
買左+1, 豐澤買
係唔係 128gb 都跟 type cover? 可唔可以升級換 signature type cover?
唔係 256先跟
可以+250
依家 fortress website 128gb 都有 cover 跟 https://www.fortress.com.hk/en/product/surface-pro-6/p/11830093
本身一路想買返部 tablet 咁嘅notebook
ipad pro係幾好但做文書嘢係十萬個唔方便
然後一路睇SP6, 睇到好多外國網feed back 都話QC好差
有個台灣review 用咗個幾月就睡死咗要換機
再之後睇新yogabook, 個芒唔大仲要成萬幾蚊

仲係無信心去馬入手部SP6
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞