Surface pro 6 登場討論區

858 回覆
6 Like 27 Dislike
Bestbuy usd999
而家邊到有得買,Amazon有無得直送?
用buy and ship?
我睇佢個pricing $22/pound,SP 6 770g,即係$44就可以轉運到香港?
net weight only
未計火牛, surface自己packaging, Amazon packaging

https://www.amazon.com/Microsoft-Surface-Intel-Core-128GB/dp/B07HZPCWD8

for reference,呢到佢寫shipping weight係3.53lb
不過點計都平香港唔少,仲要係新機
呢個774,唔係連埋送香港咩,少係Amazon買野唔係好識
問過百老匯,話聖誕會有,但依家都冇影
係Amazon買無保養,大家會點做?
BHPhotovideo Microsoft舖又出翻送keyboard,剛剛買完加筆連運費大概港幣8700到
原來依家唔跟surface pen?
我部surface pro 3 跟喎
出咗新筆之後就唔送
都話HK下年先出
其實直接係大陸買再運黎香港會唔會仲好
保養又方便D
I5 256GB連KEY BOARD都係$8989人仔
唔好。
咁邊到買最抵
巴打你個surface pro出左貨未?
落左order之後有個verification email,然後就無消息,又睇唔到件貨去左邊
依家surface pro -100 usd 好吸引 連keyboard 差唔多價
其實surface 有咩好
易壞 壞左冇得自己搞

輕便來講 兒家好多超薄laptop都好輕(1 kg or below)
上堂jog notes係真係幾方便
睇住隔離d傻閪慢慢打字
自己用surface pen直接寫就得

同埋做present都算幫到手
可以打直攞住睇
真係用佢黎做presentation, jot notes同brainstorm
加上工作需要用到full function嘅Word, PowerPoint同Photoshop,Apple個啲閹割app真係不了
以易攜性同輕便度黎講,我覺得唔錯
new surface pro啱啱出用到依家
仲係好順滑又冇壞
可能因為我只係用黎做文書jot notes的關係
真係好方便
即係第五代 surface pro 硬件方面好左?

Surface pro 1 到4 都大把問題
Microsoft 肯捨得處理叉滿電後,關機幾日之後無晒D 既問題未?
屌,我用sp 4就成日係咁,明明叉滿電
2日唔開機第3日冇晒電開唔到
就算叉滿黎用,上網睇下youtube用唔到3個鐘
sp4上nsp
係有改善80%電第三日開仲有50%
舊時sp4已經著都著唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞