Surface pro 6 登場討論區

858 回覆
6 Like 27 Dislike
等行貨就on9
送埋keyboard 5千幾都唔買 仲等乜
我都係,但保差到2019年7月
諗緊好唔好打去換翻新機然後賣咗佢
OK
i5一定得
睇你點用,打機咁操扯爆100%usage咪唔得,一般
用我sp4 i7 用到4個鐘,i5 5個鐘,sp5 i5 6個鐘,sp6 i5 7個鐘
呢排百老X做個部surface laptop抵唔抵玩? 8k唔洗
清舊貨不了
正正經經買sp 啦
book 2
i7用得2.5-4小時咁倒水

我用Surface 3 AtomX7最多連續4-5小時就得番20%以下 我仲諗住等SP6 用來拎返學用 用来畫下2D cad圖
Laptop1好似話散熱唔多掂 2代散熱唔知係唔係一樣
依家係咪 pro 5/6 都未有 kiosk mode 叉電控制
我自己試過打online game,2個幾鐘就倒哂,正經用,jot note,+web(edge)就有4個鐘,不過e+都唔得了,粒電縮左
講真,autocad i5都夠用(我i7先得雙核都畫到3d,4核i5一定夠),sp每代更新可以用多粒鐘(m3+1,i7-1), sp4 i5 5個鍾的話,sp6大約有7個鍾,你可以睇下各大review,佢地個實測battery life都大約咁上下
有冇人試過用i5 sp 行solid works

點先會唔窒
https://www.notebookcheck.net/Microsoft-Surface-Laptop-i5-7200U-Review.228176.0.html
1代係咁跑分都係跌7%,prime95 full load 72度,正常範圍
咩solid works 先得架?
???
畫3d 軟件

我知可以用pro e wildfire 4.0

但好撚唔慣
Book 2 15吋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞