Surface pro 6 登場討論區

858 回覆
6 Like 27 Dislike
最近心思思想買返部surface 嚟用,用途包括但不限於畫Cad圖,office文件,最起碼要流暢地打到LOL(打團坐底要60fps),睇片。touch screen and pad mode is must所以唔考慮surface laptop

已經有target surfacebook 2/ surface pro5/6 但係問題嚟喇,想問surface book3係咪差唔多會出, surface pro 5/6 可唔可fit到上面嘅要求, 同埋建議買咩版本(頂級版本買唔起)
另外想問下surface book 1st generation 同surface book2 個performance 差幾多,對上面個要求做到嗎?

Intel 都冇新u n記又冇新卡 點樣叫人買新機 我覺得surface book 3 冇咁快出

利申 surface pro 4 4g surface book 2 用家
surface pro 4 m3 4g 做到PS office lol 中畫質 勉強 60fps 同埋有 kickstand 用落好方便

不過要打FIFA fortnite就唔得啦 要surface book 2 先得
除非ms轉用ryzen APU(7nm)
而家用book 2, 2年後轉book 3
pro4個陣等一個月就有,pro5冇留意,pro6真係
聽講香港可能19年1月先出
儲定錢差唔多
其實都唔係好重姐
128 唔夠用喎
可以送到香港>?
surface用google map都lag
B&H 應該都要轉運. 不過個DEALS真係唔錯.

不過唔包筆.
好似可以shif hk

DHL Express
Delivery In 4-7 Business Days
$32.36
算係暫時最好既deal?
如果你有美國costco會員就costco.抵D.

B&H係第2底. 但點都抵過你香港 M$清貨價. 6988 買上一代 I5 4G RAM.
https://www.microsoftstore.com.hk/partner/product/surface-pro#utm_source=ms_store_homepage&utm_medium=hero1_banner_2&utm_campaign=pro_201811
香港信用卡用到?
點都唔買上一代pro5架啦
本身諗緊等到11月尾12頭都有pro6,但又有人話1月先有。
今晚睇下啲流程,未試過us轉運買野
B&H 應該無問題. 再唔係用PAYPAL LO. 無手續費既.
B&H應該唔使轉運.
Thanks,正常deal我就今晚買
見D台仔買都無問題, 直送台灣.
https://www.pcdvd.com.tw//showthread.php?t=218498
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞