Surface pro 6 登場討論區

858 回覆
6 Like 27 Dislike
想問美國MS係咪都係唔會送香港
要靠轉運?bns 果啲
係, 要經轉運.
thank you
surface book 2買唔買得過?

而家用緊pro 5,升級pro 6感覺都唔會有飛躍的性能提昇。不過book2重好多
岩岩部surface pro 4閃屏 寄左去換翻身

部機i7 256 gb

去換部ipad pro 12" 好唔好
又係sp vs ipadpro
你平時用部sp4做啲咩先?
睇youtube 淘寶
ok
廢事又中閃屏
拎去邊到換機可以唔洗補錢
just問左m$ 下年先出
Pro 6 & laptop 2?
pro6
去肥花放找水魚.
有無人成功外國買pro6返黎
真?
下年有無話幾月
surface 8gb ram夠用? 但而家一般pc係16gb
諗緊買部返黎取代屋企部desktop pc...i5/8gb/128gb
睇你咩用途.

但PC要用i7做好HEAVY既野先會上16gb. notebook CPU一般以慳電為主, capacity 同performance本來就唔夠pc高, 唔係on purpose既話, 8 gb好計用.
唔該晒
講返自己體驗,我用左sp4 i7 8gb ram差唔多3年(15年底買),返學用,上堂jot note,畫autoCAD,solidwork基本上都冇問題,所以8GB ram基本上都冇咩問題,除非mutitasking得好勁(又上網 十幾個tab加畫圖...etc),否則8gb絕對夠用

Ps,我上網係用edge,chrome太食電同食ram, FF冇chrome咁大食但都食ram
諗諗下都放棄咗買go review話PS都run唔到
打算買i5 8gb
不過pro6香港出年先出?! 唔通係美國買...
定係係香港買pro5算
我用chrome..... anyway 都thanks
Chrome.....仲大食過我desktop開隻game
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞