Surface pro 6 登場討論區

858 回覆
6 Like 27 Dislike
出左黑色,上左8th gen CPU

繼續冇usb-c, Thunderbolt 3
今次最低階用i5,即係冇M3版?
有無師兄知道幾錢?
冇m3,冇4GB RAM,冇win10 pro(變左home)
點解go有位放但又唔放USB A 得USB C
屌你部pro 有keep返USB A但又唔加返個USB C
屌你microsoft個腦諗乜尻
用緊surface pro 4,換咗翻新機,壞埋就算,新兩代完全冇吸引力
Pro6今次入門有8GBram已經比以前好,同價錢平過以前。
覺得真係為出而出,每換出新機都淨係升級下粒U 就算
一d誠意都冇
以前買pro4嗰陣個mon 嘅漏光問題極之嚴重,可以話Microsoft 嘅品質管理係好差
M$出夠垃圾未
呢部嘢仲有乜人會買?
呢部係咪轉左唔係華碩做?
轉左可以一屌
呢d機個型定左,好難年年會大改
其他laptop都係
2019都黎緊啦,仲係得個usb-a,搞咩啊!
以為go加左usbc sp6都一定有。。。
我部i5 nsp可以捱多年。。。
其實傳左話會大改, 但似乎delay左
surface hub 2同andromeda都預出年

宜家咁update我覺得冇乜意思, 出年一次過出好過
電子野同一產品通常預一個double嘅generation
eg. pro3-->pro6
想買pro6嘅朋友可以留意下google會唔會出pixelbook slate
傳聞部機可以行win10+chrome os, 睇下效能,電, 價錢如何

我用開surface都係咁話
Surface hub2可以modular 咁updrade

雖然冇usb c係可惜,不過佢咁update都有意思,始終8代u快咁多,就算樣冇改都要refresh下引人注意
所以佢冇做直播同搵CEO出場
我諗係佢個modular OS未ready
我覺得個樣已經係招牌唔洗大改 但係想起碼usb叉到電/有條usb轉佢叉電線叉電
因為我唔想帶埋隻牛連三腳插咁大抽周圍走 仲要我係之前壞電線嗰批, 佢送返嚟嗰隻係大頭三腳插
唔出M3應該因為有GO係低階.
最怪係surface book2 usb c replace左dp,又可以食到usb pd,同output display,但surface pro6冇咁做
其實如果book2平板有port我可能已經買咗 不過世事冇咁完美
應該係SP6入面電路板冇改
我都係用緊sp4翻新機
唔知仲有冇2手價值
二手價感覺都幾硬. 可以試下甩手.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞