【熱血】【異能】《源界神話-不滅神火》( 2 )

1001 回覆
63 Like 0 Dislike
地獄系列係其中一個世界 屌板巴喺魏獨前傳都出現過

呢個故有排寫
本身冇諗住睇果個
兩個故其實無咩關係
咁我又唔明啦,鏡海同老煙鎗感覺都好勁,但天元同黑龍個實力又唔高,點解佢兩個可以同前兩者共稱四傑?
阿墳,阿魏,香織佢出世唔係必然的嗎?佢哋都係名門之後,咁大量源者的出現同佢地的關連性大嗎?

源門四傑分別係姜橋、文大春、花柔生、鳳威瓏

徐煙、天元、始同埋鏡海係老一輩(當然,鏡海本尊就唔係人間源者)

阿魏、香織同大部份人嘅能力同大量源者出現有關
至於阿墳........(留意前文講過佢嘅父母)
佢地唔係神器種子咩
應該噉講 佢地同其他人一樣因為種子而出現能力
但比其他同類更強
撈到亂哂 所以如果神器冇跌,阿魏同香織都只會係普通人?
其實係咪當初去左B位面嘅一班細路(阿墳、陳一呢班)都係有較大機會出現道紋
無知一問道紋係咩嚟?
佢地口中嘅道紋同魏獨嘅黑色紋章有冇關係
目標絲打
未覆上面 一陣再覆

刺青正是道紋 大道者嘅標誌
但大家都未完整 特別係阿魏背上嘅地獄圖
咁上一季安培兼直話比連「鎖匙」都動用埋
條鎖匙又係指啲咩,九死神功嘅功法?
中出巴
由賁巴開始睇 依加先留名
話說會唔會解釋翻點解我師傅一開始要頂帽先用到源力
簡單啲講 係咪位面A所有既源者(除咗鏡海) 同埋呀魏佢地
都係因為粒seed先變成源者
源界果同粒seed又有咩關係呢
你道出重點了
或者噉講 係接近了
我諗緊,粒seed令第一代源者出現嘅方法係乜 如果係透過源界果,咁A位面嘅人應該唔會知食源界果會止步晉聖境,而係以為晉聖境係極限
而佢地知道源聖之上有源神,咁應該係粒源界果出現之前seed已經有其他方法令人成為源者?
又或者源界果只係side product?
欣賞你最後嘅思路
暫時只可以講,佢地都無直接服用源界果或者食過由源界果煉嘅丹藥

服丹必定可以成為源者,但好大機會終生止步於晉聖境

留意 A位面出現大量源者,但又唔係所有人成功運用到源力,證明咩呢
文呢
好期待再有大型戰役
睇下我炸到木乃伊咁就知源界果有幾變態
好痛呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞