[I/A] Clash Royale 部落衝突:皇室戰爭(17) 今個post又可以推幾耐?

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
Valkyrie值得儲呀
高level valkyrie真係好變態 一張4水可以守>4水既地面部隊

可唔可以比啲comment
arena 6 無冰精個啲
騎士, 淨係諗到佢
入左
就咁睇無乜問題, 但法術可以考慮箭雨/zap換火球, 用黎做收尾都唔錯
明白,玩呢套deck有無咩特別概念要留意?玩左一兩日感覺都麻麻
thanks!!!
嗯.. 通常起手都唔好一開波就落xbow, 除非卡手卡到無野好落.
同埋盡量都打後手, 比如女武守完人地仲有一半血先落xbow喺佢後面
一開波有火屎既話可以用黎偷下對面塔血/洗牌
大概都係咁
我的滑板鞋
主會
https://link.clashroyale.com/invite/clan/cnt?tag=22CCJQJ9&token=68ba6ky3&platform=iOS
二會
https://link.clashroyale.com/invite/clan/cnt?tag=9VRJU08L&token=g8wsb4zn&platform=iOS
主會收4000+
二會收任何人
收活躍會員肯捐卡肯打部落戰
要求係每星期200捐同打部落戰

希望換返d新血 一齊打部落戰
唔夠4000又想入可以係度搵我講

另外定期會搞聯賽比公會d人一齊打
不定時會有友誼賽
公會仲設有wtsapp群 比大家一齊交流
目標係top200

公會有好多絲打
申請度打lihkg就得
無知一問
上星期禮拜果時見到有個紫色既任
好似叫財源滾滾
任務: 開夠2500金
獎勵: 1000金,20任務積分

想知呢種係咩任
一星期會有一次既?

利申 剩係玩左一星期
唔係想打擊你
不過想話你知要xbow玩得好
其實要好有好有經驗
要做到睇到人幾張牌
就知對手大概係咩deck

然之後 就著對手既牌順同水量
或者自己可唔可以反推一波
同埋自己手上有咩牌
而決定放唔放xbow

而放完xbow之後 要預判對手會用乜野黎守
手要預備拉定一d 你認為可以預判到佢既卡

而魔法方面 其實我覺得滾木係無可取替
可以knockback 可以係拉鋸戰到做到少少輸出
玩xbow 無滾木 我覺得會爭好遠
不過你低arena 無計

仲有個小細節係
你xbow 唔可以有咁前放咁前塔
放橋頭位要放後一格
咁放一樣可以打到對手公主塔
但你可以放女武神守到xbow 既前面
或者可以預判火屎 預判對手小生物
不定期出, 唔一定每個星期都有
長知識了 多謝打咁大段野教路
曾經嘅4000杯無知一問
因為棄左都一段時間
想知下而家主流玩咩
今日打撚左好多迫擊砲
幾時nerf
抽左張蠻牛騎士ram rider好似無咩用
今個版本 冰凍好強勢
挑戰都幾多人玩冰凍氣球/骨召/豬
攻城鎚刺客三槍都唔差
石頭人夜女巫
大皮 刺客攻城鎚/毒礦
皇家巨
2.9xbow
2.6水豬
仲有套煩膠迫擊炮/超騎既 哥軍log bait 牌組
傳奇卡一張半張無咩意思. 通常中一張就拎去打10石過下癮啦
迫擊炮ok啦, 而家算不過不失. 唔算係好強勢既卡組但又唔弱
唔知主流卡組,
但有幾張比較強勢既卡: 野人桶, 吹哥, 冰凍 皇巨
咁組組下應該組到副唔錯既皇巨牌組
if u can‘t beat them,join them
抽到隻night witch後由2600升到3300 取代左Valkyrie
痴線上面嘅po同埋你講嘅牌我一隻都唔用+唔升
我都係等下個更新先入返坑
仲有無人入?仲有6個位
我而家副野一張呢啲牌都無咪又照玩
有無得貼上來參考下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞