[I/A] Marvel Future Fight [30]你儲咗晶未?11月尾Black Friday所有制服半價

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
廢到第11層都打唔到 點搞...雖然我冇夾隊姐..但夾隊好哂料..要科同im一齊用...我2隻都打到兩關啦 _
有咩點搞
咪唔好用佢
我又唔缺人
雖然我都唔缺 但升左隻t2又冇用好嬲 哂我資源
有咩咁蹝
你玩到最後都要升哂嫁啦
諗住升左d有用先架嘛
好想買制服
都唔係女黎
新手好想一次過買4件制服 定儲多排買x men pack?
希望幫到大家

Marvel Future Fight v.4.4.0 - 角色排名、培育建議、佔領組合

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1whn_Kw0DH2_R3o9zA9kuwb8V5pJEtR4G52B6DmeDxqI/
pish
其實好睇你玩到邊 同 喺無課定大課

如果4件制服可以幫你解到多4層影域
或者打多幾場ABX 就值得買
問題係你急唔急要4套制服
即係買咗之後即刻解到現時任務
如果角色未練好 就無謂買

如果無課小課就要慳住買
另外11月23日係黑色星期五
所有制服半價
如果唔急嘅制服到時買都得

新手連打WB都有難度就制服優先
如果WB 同ABX 都穩定就可以考慮X men pack

咁我買部份先
WB個thanos都打唔贏 仲爭佢先開到qs
ws t1 加多隻iw ca t1打唔打得贏thanos同qs?
想買呢兩件
其實好多角色都打到Thanos
如果本身卡片都係一般 CA其實有啲難
其實都係睇你本身卡片係點

講過好多次
唔夠打有2種
1. 唔夠輸出
2. 成日中途死咗

如果係第一項就靠制服 ISO8 特裝 卡片 uru 都衝到上去
打WB 仲有靠對反派加傷10%嘅Striker
(加傷 比 加攻擊 更有效)

T1 Sharon Roger其實夠力打
不過好易斷技 同 新手唔識用3技增傷
當然制服WS 輸出一流
不過新手會有啲難用
因為都幾易死

之於第二項
Youtube 有唔少片教打Thanos
自己search 吓
例如:T1 WS Thanos 已經一堆片
自己睇吓人地點走位 同咩時候換人

btw 上面啲講解前提係 角色本身已經有35-50忽防 同 50%冷卻

基本卡片都未搞掂 買制服同升Iso8都無咩用
卡片冷卻夠
但忽防卡片就得20 難擦 要忽防就難兼顧冷卻
iso8全部hea擺3星
打果陣T1 sharon係咁斷
手上有雷3 loki LunaSnow T2 Shuri iw Thor 都唔夠揪
暫時手上資源得ca同im可以T2
打算買ca制服再T2搏下
好想要qs
其實新手都養唔起qs 唔洗急住開
咁我買兩件制服自high算

卡片收集就差依張
買唔買好
應該話點解會用佢黎打wbu
買左5套 mk44 wm hulk loki 海拉
十月出哨兵
仲有牌皇
激動ctp唔用既?
哨兵似月卡角
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞