有冇fg仲未搵到工 (26)

1001 回覆
15 Like 4 Dislike
我就16K 非business入marketing
我應該過埋新年都開始再搵工, 叫做做左一年有少少經驗
要搞幾耐嫁?
想問做完written test再等second in大概等幾耐?
做完written year 1-2 weeks就收到call first in, 等佢見完candidates就2nd
搵左好耐都未有offer
加油了
做緊,之後同事都係中六畢業但有經驗人工高過自己
邊間
做打雜位樂觀啲去諗係咪算可以理解個機構運作 ...
in house marketing?
digital 定係event果邊多d?
In house, 做digital同BTL多
師兄可以試下建滔
係呀
點伏法
巴打係有相關經驗同商科背景?
Graphic前景真係麻麻 不過都可以儲住先儲下經驗先既 但要再轉一定要keep住自學
admin真係頹工 唔代表hea
但真係冇value added
認識運作真係唔好諗
樓上位巴打講得啱 真係阿四嚟架咋
即係做啲最煩 悶 浪費時間 嘅task
如果你揸住個degree嚟做 你一定會覺得大材小用 懷疑人生
Job description 唔單止寫要處理admin work(打雜)
仲有其他job duties 嘅
Anyway 其實未正式比offer
我就做緊admin 啲野好多好瑣碎 咩人都可以點你
啲野萬一你唔識做 同事分分鐘覺得 "下 你咁都唔識"
Off topic
我想問我contract講我係試用期個陣可以即日通知resign
咁我想下個禮拜一唔翻
應該禮拜五講
定係禮拜日講

因為我禮拜六日本身係放假
我想拎埋禮拜六日糧因為
裸辭左之後真空左2個月
最近搵番工好大壓力
(日經)你地係咪每次interview都full suit?
下身換條條黑色褲去會唔會唔夠fornal
都唔會啊
marketing 12.5 k 仲要番5日半 . 去唔去好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞