有冇fg仲未搵到工 (26)

1001 回覆
15 Like 4 Dislike
咩工都12K
因為老細鳩派Task,我個Friend Information Systems FG dup code應該無CS出身咁好,所以覺得好challenging。
我上去in嗰時都係老細in,真係有少少demanding,答佢咩都要踩一踩先再問下條問題
有份工文員黎
5天工作
應該幾hea同穩定(政府外判)
我自己係0經驗
通常會開咩價位
想問下有無手足知道daily credit management 日新信用管理有限公司?post係junior business analyst

前日send cv去,今日面試,問我係咪隨時翻得工。

我呢排先send cv去各大公司。想等一等有無其他offer,但佢好似好急請人。
fg就唔好做政府外判呢啲工啦 福利一般啲經驗私人公司又唔會承認
其實點解你想做marketing?
HS GBM
點睇?
入左去做邊做邊搵,邊做都踩下你,到入去做咪仲甘
係咪marketing communication assistant?
我in左 覺得幾伏下 不過未有回音
其實我都冇乜興趣再讀master 係咪唔應該做
你可以打去問下agent
咁多人apply 你有offer先算啦
定係你已經有?
轉個角度諗 你有無其他想番既工?
外資銀行請BACK OFFICE 三大 FG都得
https://t.me/fungaoaoaoao TG傾
有無巴打知道而家fg hr應該開咩價?
利申 non business major
13k
唔該巴打
好似話process嗰啲都好耐
一google hsbc cco 負皮如潮 唔知信唔信好 個agent又話嗰啲係網絡打手 鍵盤戰士 不過我自己上到去見到個工作環境都幾頹下 諗住reject左佢算
先send份test 跟住由上司first in再 由更高職位second in
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞