有冇fg仲未搵到工 (26)

1001 回覆
15 Like 4 Dislike
咩都無
我夜s google下睇下有無得即刻考
無呀 你TG我幫JD你啦
麻煩留一留tg 我手機無down tg 唔記得ac名
code9
我都想做
被writting test 嚇左
programmer會唔會有興趣
用紙寫code?..
等到頸都長
終於等到自己想要個份offer

不過因為個陣唔知等呢份等到幾時
所以take左第份offer先

所以依家煩緊點resign依家呢份
等左幾耐?
前前後後成個月啊都有
搵research assistan 知唔知平均幾錢人工
[url]八大既話 睇咩科 睇咩U 睇下有無做過student research assistant或者fyp
fg around 14-17k都有 [/url]
偏偏就唔係呢樣
用紙寫code我都識寫啲
有啲完全唔知問緊咩
有啲係問你languageA同languageB各有咩優劣
比段code你,叫你描述下(但又唔知描述咩,只寫左個每步做咩同output)
framework,web architecture
咁係咪冇人工加架 諗緊搵其他有前景既好過
都真係好on9 見開銀行反而又無乜呢啲野。。
contract 工黎
通常係轉工有工作經驗既話 可以同老細傾價
聽過最高19K
Senior RA我就唔知咩價
但其實都多人搶呢啲位 有好多NDS會apply
唔係打算讀上去 基本上唔會做 始終難出番私人市場
但好處就係hea 當然睇你老細比幾多野你做
識人日日番工睇youtube 準時夠鐘就走

前景定錢景?
甘驚 我之前做個D都係MC黎
個時有冇sd過follow up email or 打過去問?
有份event工作介紹,有興趣留tg
識唔識寫app?有job介紹
一般正常會問咩?
咁一般正常會問咩?都係用紙寫code?
好少會啦 銀行唔同系統架 肯學最緊要
搵一間邊夠,再繼續搵喇!我都唔係間間酒店有interview
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞