有冇fg仲未搵到工 (26)

1001 回覆
15 Like 4 Dislike
利申ma fresh grad 唔做大專lecturer tutor唔知做乜
搵大學ea又比人撚(見我又讀ma又多academic exp, 但無乜admin exp
ta=tutor?
我都想做 搵唔到
pt tutor工時又太短 聽日見野雞pt lecturer
Lecturer 唔係勁過teaching assistant 咩
仲有唔係要求phd咩
野雞麻 有得見咪見下 pt要求低d
大把lecturer 得ma
巴打有興趣就TG我啦 銀行PROGRAMMER
https://t.me/fungaoaoaoao
咁你地人工底線係幾多
頭先in完一份hd學歷嘅工
Manager講到自己基本試符合要求
聽得出佢好驚我返一陣就走
唔知請唔請啦 但冇再further問人工
宜家又有啲後悔apply左 驚佢出手真係過低
遲下轉行嗌唔度高啲價
我依家都係想是但揾份政府工,考入去算
講起考政府

我上星期六考CRE 個apt 第15-35題因為得返5分鐘all in C

咁都合格嘅話絕對係一個奇蹟
所以學歷過高仲衰
一來要出手高d 二來驚人做做下走
你讀得ma 語文能力一定唔差啦
咪試下apply mt/gt
我係因為明知自己中英屎 先apply個份工啫
聽日見野雞pt EAP lecturer
見大學畢業admin工下下都比人覺得無心做
岩岩直情比緊公司放飛機
突然好灰,靜靜地係緊m記到頹下..
開名啦
btw試過見間同x鼓油ea
1hr written之後等一個鐘之後話個interviewer唔得閒要約過我上去
之後梗係唔去
點放法
其實咁樣間公司真係好仆街
今日interview一味比個hr串 串我pt番waiter之類同文職工作無關既工 又話零文職工作經驗好難取錄你 你唔係睇左cv先約我上黎見工嫁咩
大鳩你姐 咁難取錄咁難為你咪唔好哂大家時間囉
晨早流流上去比人批評一大餐 真係痴撚線
HR自己又唔睇清楚 ON99
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞