有冇fg仲未搵到工 (26)

1001 回覆
15 Like 4 Dislike
18FG未有工既路過留名
本身又係讀電子
然後出到黎唔知做咩好

IT底都有 寫個網頁都識CSS HTML
JAVA同javascript
但係係香港做IT狗 有點不了
電子野雖然都叫識 點都好似有前途d
但係揸唔定主意結果炒下散做下廢青做到宜家
考政府工囉!
識得個大學讀電子工程既,first hons畢業,依家做緊aco
咩u先
我都係,又networking又programming
兩邊都識少少,即兩邊都唔到岸
唔會自爆
因為太難想像
有乜咁難想像,話晒都係政府工
但EE又未去到乞食
呢個背景正常大把2a3o/technical grade 可以做
有冇LOCAL FIRM巴打?
唔好咁快搵到工 如果唔急住養家既話
番左工你就會覺得呢個世界無晒希望咁

利申 2018FG已經番左三個幾月工 開始覺得自己同普通打工仔無咩分別
巴打有無興趣做銀行IT部門 有隻位專請FG
巴打有無興趣做銀行P仔工
大學 first hon ACO
可以試下酒店marketing!
因為我前排搵工時發現好多酒店請marketer,而且要求唔高,開比我既offer between 14-15k
有個搵工網叫Asia hospitality 好多酒店工,大家可以試下

加油呀!
大學grad apply hd學歷嘅工是咪好不智 ...
有工岩就apply左先啦
cs/哂銀時grad 走去報ive civil hd is ok
都唔會嘅 因為apply degree學歴嘅工通常會俾人話無經驗
大學grad apply hd學歷嘅工是咪好不智 ...
cs/哂銀時grad 走去報ive civil hd is ok
同屆同科個個都有工了... 惟獨我
學歷過高佢唔會請 唔想比高人工你做19野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞