有冇fg仲未搵到工 (26)

1001 回覆
15 Like 4 Dislike
in個陣有冇問你做過咩project/product?
有呀
之前果兩份我都寫project base
跟住講埋大約做d咩內容
好過一d相關經驗都無
都係學校個時做個d?
一開始緊係拎學校d fyp出黎俾人睇架啦
岩岩fg,有d hr問你無工作經驗,好難俾咁多人工你(13000$)
屌你個嘴,fg想拎咩工作經驗,壓價就壓價啦
介唔介意講下你而家咩人工?
我之前做足球雜誌pt
佢話唔計editorial exp
所我係無經驗
市場median係13k
見我有ma 所以14
人地市場番5日 你5日半
正一臭閪hr,不過我都試過遇到好hr
幫我將個salary寫高,仲要請埋,雖然做得兩個月
但d香港同事真心好正
係班大陸狗正仆街
係個manager西
hr肯幫我問15k
但我話16k先做
就請左第2個
屌咩editorial 係低但係呢份低得來又番5。5日 仲要年賺50m 比d咁閪價
打死唔翻5.5日
之前in過份networking,條友出11000,痴撚線
叫佢留翻俾佢呀媽養仔啦
想問渣住個part time degree, 佢會唔會專登問你degree係parttime 定full time 同會唔會介意
而家我情況係咁,
HD個陣讀networking,
大學個陣讀web programming為主
而家搞到每邊都半桶水,
想做web programming,
但因為個底打得唔好,
所以in個時既writting test同問題都被人問到口啞啞
未試過有人問
degree寫website?
咁我係你就專注翻寫西好d
趁依家依d時間,send cv之餘打翻好個底
好似我咁,我讀game programming
咪係搵工果期上網睇下d課程,學多d野
之後整下d game俾人睇下
好過得把口
諗諗下,應該搵返以前係學校整過既功課,
再慢慢執靚佢,再cap d圖出黎,in個時可能會好d
雖然介面好柒,功能又少
科大讀完個數學 依家仲未搵到野做
仲cap圖...俾條link人啦
你寫website架大哥
有無design人未搵到工前 有諗下前途
呢幾日係到搵工見到design都係10-20k
係咪去做sales反而仲賺
其實marketing fg冇相關工作經驗 入行價大約幾多
11-12k
邊間11-12k
8月搵左份保險broker既cs位
8月30開始做
原本話六個月proba
考晒頭兩份iiqe可以變三個月(利申搞掂
12月開始有14k
唔知呢一份有冇前景
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞