有冇人阿媽煮飯好冇誠意

387 回覆
151 Like 1513 Dislike
愚孝同文盲
點解煮咁多嘢
Day day eat are you ok?
點高質法
好好享受,你總會有一日好懷念呢D好冇誠意既飯.
樓主屋企好好餸 好羨慕
你試下黎我屋企丫,包你喊住番去搵阿媽

老母煮野少油少鹽少調味
多數煮一碟質得飽你就算
佢好鐘意魚加菜煮埋一碟
但啲魚又煮到散修修咁樣
食每一啖都要挑走啲魚鱗
但都係會唔小心食到魚骨
我想好地地食餐飯都唔得
就咁睇災難級喎
有魚有肉有蝦有雞都仲可以嫌

其實你想食乜撚野新餸?

又講到上網睇一睇就乜都識煮好易咁, 咁你有無試過呀?
原本以為你係仲返緊學, 但見你提左幾次有比家用好威咁, 應該都係成年人有返工架啦
唔啱咪放假你煮返一二餐囉?唔駛多, 自己煮咪食少佢一二餐, 又嫌少佢一二餐囉
你好衰
屋企係我負責煮飯,如果你試下自己日日煮,就會發現每日收工去買餸,決定煮咩餸係好頭痕,因為黎黎去去就係個幾樣,不斷重複又重複。

如果有人日日煮比我食,食乜都好啦,仲點會嫌三嫌四
學懂珍惜啊樓豬
我以前好似你一樣嫌3嫌4,鍾意出街食多過。宜家大左好難先可以番到屋企食飯,食完每餐我都會自覺洗碗。
到你大左就會明呢種感受
我屋企煮都好都係工人做 呀媽好耐無煮 成日出街自助餐
呢首咩歌嚟,咁鬼長
師兄 咪搞事
講真 不心煮不如唔好煮 外賣或落街食算
自己鳩流流唔畀心機整 重要講到好為你付出咁
最多可以話有勞 但千其唔好出嚟領功
深水埗石硤尾邨美亮樓一單位,昨晚約11時,一名29歲姓陳男子,疑因母親煮的飯餸不合口味,攀出窗外危坐冷氣機上,51歲母親報警。警員接報到場勸喻後,陳男返回安全位置,清醒被送往明愛醫院治理。

https://hk.news.appledaily.com/breaking/realtime/article/20181016/58798881

利申唔係我
唔鍾意未自己煮
口味野人人唔同標準唔同
點比
痴撚線
我決定整個google excel draw table
random 抽個日煮咩飯而決定買咩料
個table要好大喎
btw毒果下面D留言仲惡過連登仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞