做一個見得下人/靚嘅女仔真係好貴

681 回覆
3527 Like 156 Dislike
大家可能以為一個順眼嘅女仔 甚至係靚女除左普通護下膚 化下妝 著下靚衫就得 但其實係咪真係咁 ?

1. 皮膚
正所謂一白遮三醜,要白就首先一定要日日都勤力搽防曬補防曬;一支防曬就用四個月(物理防曬通常較貴)
平時洗完面用美容機碌下塊面係基本,再搽埋護膚品,爽膚水,精華(補濕同美白),面霜等等~兩個月就會用完;
每星期敷兩次面膜;
每兩星期最起碼做一次普通針清facial 都幾舊水 (未計laser for去斑/凹凸洞/脫疣)

2. 身體
唔好以為除左面好緊要之外 最重要仲有個身!
點解咁講?如果你地見到條女好靚著到好索,點知加拿大 手臂 腳都好多毛,一定扣晒分囉!冇錢做永久激光脫毛 咪唯有成日買脫毛膏同剃刀 呢d都係錢黎架 (激光仲要再貴好多)
冇左毛 都要白滑架嘛 搽body lotion都係基本野 唔多講 又係兩三個月玩完一支body lotion

3. 頭髮
髮型同髮質真係非常重要,半年去salon 整頭髮焗油電髮係小不了 整一次都唔平下,平時可能會用直/曲髮夾自己set頭 (靚既髮夾同風筒唔傷髮質嘅都差唔多成千幾銀至幾千銀)

4. 衣著
正所謂人靠衣裝,買得多衫真係除左為左自己開心,都係想另一半覺得有面子,唔會著得咁頹咁寒酸,每季買一次衫/鞋

5. 化妝品
其實本人好少化妝(其實係唔多識化),不過都有少量化妝品睇門口,粉底液、眉筆、睫毛夾(唔用mascara)、唇膏,加埋都千幾銀
但化妝品開左頭就要半年至一年要掉,所以...你懂的

6. 身外物
首飾同手袋,有平有貴,好睇係咩人
我就唔會買好貴嘅,一黎我冇錢,二黎好易三分鐘熱度

7. 香味
唔好以為個個靚女嘅香味都係體香,我相信絕大多數都有噴少少香水(噴太多就會唔自然,通常一下就止),香水膏同埋香味好重嘅沐浴露,前者較貴,後者較平

8. 手
有靚樣冇靚手係會令男人冇果種想拖手嘅衝動(好似係),手指要夠滑同修長,要勤力搽hand cream保持滑滑的手仔,由中學搽到宜家,試左好多支先搵到啱自己嘅手用

女人錢真係易呃

呻完

其實仲有好多未講 不過篇野太長
有人問再講
你鍾意嘅話兩邊都可以唔洗
咁咪啱晒你個名
美極
.... 未轉ac wo
block 左肥絲見到你自己同自己講野
sor 7左
我每日敷2-3次面膜
我敷嘅唔係面膜 係錢呀
難怪ptgf收咁貴
認真搵個女朋友咪唔洗搵ptgf囉
Sad but true
炒多幾轉股呢d錢唔係錢
每日期貨都幾萬幾千蚊上落
你本身個樣唔見得人先要搞咁多野去彌補姐
呢個成本仲高, 分分鐘洗成萬蚊連hj都冇
你真係通透
所以嫁果有錢人就搞掂哂

首先係你要比錢包裝自己先會俾有錢佬發現
所以如果天生皮膚好身材好髮質又正,咁就只係需要喺衣著上使多d錢
可能係齋做左邊,吹咩
歧視你
正常樣 爛面扣好多分
一開始就係
但始終都會老 新陳代謝慢
又係要keep
化妝品我唔會真係夠一年就抌
然後我天生啲手腳毛都唔係好覺眼

不過你講漏左女人仲要買胸圍 着好少少都要$2 300. 1個
本人謹代表成人台一眾雞蟲表達意見,以上內容並不代表本人立場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞