精工討論區(9)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
12去日本滋賀龍王outlet 唔知有冇可能買到隻玩下呢
想買grand seiko 唔知又有冇呢
知唔知邊到買skx007k2平?
高登地鋪行貨算好平
請問007換錶帶(皮)係幾多mm先啱用?
請問太陽吞有冇推介?
想入坑,SKX007K1同SNZF17K1點揀好?skx007夠哂classic同真係潛水錶,但覺得條珠帶麻麻地,換條原裝實心蠔帶又要比錢 就咁比較覺得snzf個樣靚仔少少同有實心蠔帶,但我又覺得印左seiko sports 5個字係錶面好似低級啲咁
買曬兩隻,然後換帶
咪玩啦 買哂兩隻一定有隻擺多過戴
007有另一條鋼帶架喎
Skx007k1 唔係本身跟一條珠帶渣咩? 邊到買仲送多條實心帶?
佢有實芯帶同五珠帶同膠帶三種款咁賣,j版分跟膠帶or實芯帶,k版分跟膠帶同五珠帶,無記錯係
想入坑skx013
388mm啱哂幼手撚
仲有無類似嘅細mm款?
但我上網搵j版都係得膠帶版同珠帶版
又係喎,但我記得係見過有蠔式版,得閒落灣仔幫你望下

SBGH205G 你地點睇?
Grand Seiko Hi-Beat
入手價幾多? 最近想入隻presage
好似5xxx
想請教下sarx055同最近限量果隻sara015有咩分別
推,我都有興趣入
機芯,其實gooogle下就會搵到
我仲搵到015用返鋼錶殻,薄左,但動力少左,完全睇唔明點解會貴成倍
6L機芯高階好多,今年新嘢黎,同8L同樣行8bit,日差亦同8L一樣,但薄到得返3.7mm,不過新機芯耐用程度就有待見證
我見佢官方果個每日秒差都係+15~-10秒,即係好過6R +25~-10,望落好多,但同ETA比都好似有點距離

厚度成隻錶都係由11.x 去到9.6咁薄

但貴成倍,俾成皮幾野出黎都係咁既內膽好似買隻平既更抵,要個樣算,大家點睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞