[DSE 2019] 你地溫 數學 又溫成點呢?

1001 回覆
107 Like 73 Dislike
我只係唔忍心見到有中學雞俾佢搞錯concept
可唔可以學術台都整個關蛇見親烏大龜就狙擊
烏大龜一到店,所有喝酒的人便都看著他笑。

有的叫道,「烏大龜,你怎麼又回來學術台了!」

他不回答,對櫃裡說,「溫兩碗酒,要一本教科書。」便排出九文大錢。

他們又故意的高聲嚷道,「你一定又被膠登巴打趕出來了!」

烏大龜睜大眼睛說,「你怎麼這樣憑空污人清白……」

「什麼清白?我前天親眼見你被眾巴打恥笑,吊著打。」

烏大龜便漲紅了臉,額上的青筋條條綻出,爭辯道,「退出不能算趕……退出!……IQ135的ENTJ,還會被趕麼?」

接連便是難懂的話,什麼「Entering university is MK behavior」,什麼「中化考得好都是狗公」之類,引得眾人都鬨笑起來:店內外充滿了快活的空氣。
講笑姐

我自己也是沒滿分
渣ga
Ching年年都考?
mock卷暫時都真係只會留返比自己學生

但舊年我係有post過十幾條 定幾十條 既題目
d 題目唔可以話好難
但無論你地想aim 5 定 5** 都一定要識既題目
幫你清concept

不過舊年反應一般
其實送負皮俾成哥係無用㗎
年年都報
係除左舊年冇去考
因為舊年有事冇去考 (送左1300比EAA)
其實今年都一樣係有事
不過chem 同M2 星期6應該OK

其實有冇人試過core abs 但又去考M2
abs & 5** ?
我每年都有幫手搞free mock
嚴格嚟講唔係free嘅 係$20科 收回成本
有興趣嘅可以Facebook search星說
實得㗎
你鍾意可以幫考評局下年整返個由double U變double 5**嘅個案𠻹
識一個人冇考Core Paper 2
淨係考Paper 1 & M2
最後3 & 5**
非應屆考生
場地係邊度
舊年係BU肯借場 好似淨係俾冷氣費就ok
但係因為我哋成員有BU人先ok
今年仲搵緊 未firm
到底唔用latex 點樣整到似marking 既format
有場地已經解決左所有問題
用LaTeX都仲未係好整到marking嗰種三column嘅格式
用word表格 分三個column咁打 再善用定位點功能
EAA都係用word嘅
Damn right
不過免費嘅後果就係好多人甩底
即使收$200都有2成人甩底
係咪真係咁富貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞