今日學識咗一句可以用嚟做免死金牌嘅說話

260 回覆
2397 Like 50 Dislike
今日晏晝經過地鐵站大堂,見到有個港孩拎住個飯盒跑黎跑去,後面有個廢老追住個港孩。

我已經左閃右避,但係個港孩都撞咗埋我度,倒到我成條褲都係餸汁

我仲呆咗嘅時候,廢老已經嚟料。

我:

廢老:

: 小姐,你行路唔帶眼嘅!

:吓,我已經嘗試避開,但係你個小朋友自己撞埋黎喎。我成條褲污糟晒

人地係小朋友,你唔係同佢計較呀?

呢個時候,個港孩已經喺閘機下面爬咗入閘,個廢老扮晒去追番個港孩行開咗。臨走前仲要加多句:

:依家啲後生...

聽到呢句真係火都嚟,忍唔住勁大聲話:

:點都好過依家啲港孩,撞完人整污糟人地條褲都可以就咁走咗去

呢個時候開始有幾個路人甲花生友圍觀,見到我條褲同地下個飯盒都大致估到咩事。

個港孩可能見風頭火勢,爬番出閘攬實廢老對腳。

:(悔氣)姐姐話你唔小心撞到佢喎,同姐姐道歉啦。

港孩:(睬你都傻)

小朋友大晒咩

得罪講句,十個港孩有九個都係廢老縱出嚟,
乜都唔同港孩計較嘅話,港孩橫行霸道,
最後咪變廢老囉

利申:會好溫柔對待同珍惜果啲唔係港孩嘅細路,
因為佢地喺香港已經係瀕臨絕種嘅生物。
負皮我比既
樓主你垃圾撚
係我就報警玩大佢 同佢講條褲名牌黎 絕左版 買左成幾千蚊 而家要報警
睇下佢仲夠唔夠膽講同個細路計劃
而家d o靚仔咁串就係因為有太多你呢類型既垃圾種壞佢
( Show Blocked User - 肥絲大隻 )
人地係小朋友,你唔係同佢計較呀?
有時遇到d濕尻中學生,細細粒又串柒柒
撞到你仲啤你串咀,但係郁手真係打柒佢又要上身,好撚麻煩
無人叫你同佢計
係同佢家長計
小朋友打爛野唔洗賠?
當面屌柒兩條廢物啦

最撚憎呢啲細路

而家啲細路冇家教 又嘈又冇禮貌

最撚叻認屎認屁自以為是
嗰啲咪就係因港孩進化嘅中學生
港孩繼續進化到究極體就係廢老

係我冇用
嗰下真係呆咗 戰鬥力-100
認真講係F1女仔最壞係我同凱婷
有時遇到d濕尻中學生,細細粒又串柒柒
撞到你仲啤你串咀,但係郁手真係打柒佢又要上身,好撚麻煩
嗰啲咪就係港孩進化嘅中學生
港孩繼續進化到究極體就係廢老

他只是個孩子啊!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞