[PC/PS4/XBOX] PES 2019 討論區(3)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
打低難度輕鬆吓算啦
佢online比起fifa已經好好了
上年打fifa玩到掉手制
因為script轉玩fifa
不如唔好玩足球game 仲好
我知Winning一直都有script(例如幾集前開始都有的高rank玩家讓賽俾低rank玩家),但今集太明顯太假認為玩家係弱智,佢唔改之前我咪唔玩,去隔離玩下Alex Hunter先好過

再者,我唔認同打足球game但背後有某程度的script控制住,仲要講到接受咗咁,不了
我啲朋友直情打爆電視機咁濟
所以上兩集我online都冇玩FIFA
同埋UT系統太複雜太坑
我都係諗住單機玩Journey
任何體育運動遊戲都唔應該+script啦
唔明點解隻game要有script
我敢講今集劇本問題係自2017以黎最嚴重

嚴重起上黎我射極都唔入,對面求其射就入
仲有D球員on99企係度真係玩到爆晒粗
以前都係好輕微咁加強左電腦能力,依家直頭全天候要屈死玩家
今集電腦要入=一定會入到,根本點守都冇用,下下第一時間no look 傳直線
最撚ON9係啲射波. 下下手動射門射到最盡入硬無得救咁 根本AI唔應該用到手動射門. 人腦同電腦比唔撚公平.
手動射門好on9,玩家會撻q但電腦會射到中哂內柱入
電腦用手動射門即係SCRIPT. 唔同玩家用, 人腦你射到中哂內柱入係技術, 電腦入係屈機
根本唔係公平
其實我覺得電腦正正常常已經好好玩,隻game係要加啲低能野落去破壞哂
其實佢個難度個分野應該著眼係點樣針對玩家黎做戰術部署.
而唔係出Cheat/屈操作
係,同埋我覺得佢本身專注翻重砲手、快速傳中呢啲電腦特色去改善仲好過無啦啦搞個進攻系統啦,重砲手多後上撞射、長傳專家成日長傳,隊友見到佢拎波會多啲走位搏佢傳咁

一味狂加啲屈機野落去根本趕客
今集AI 太死板,今個星期玩合作見到一D單丁友玩就更黑人憎,明用電腦屈機
即係佢用一條友定係幾個球員咁
日本已經有痴線佬整咗J League patch

仲要比之前我所搵到既更為完善 有J1 + J2 球隊球員
球員有Mini faces 估計個別球員會有自家製真樣

J2 千葉市原

現時Download緊睇下點樣安裝,用落再講.
手足日職FANS係
唔識裝.解壓之後入面係呢啲file

Kits入面: 波衫啲png圖

save入面:
喔,識了
呢個係ps4 save or pc?
PC Only 暫時裝完唔知點解有啲球員就變左日本名 有啲就維持英文名

唔知關唔關唔係用緊日文做遊戲語言既關係..最衰未搵到方法日文語化, steam無得選擇日文 (得日文旁述)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞