[PC/PS4/XBOX] PES 2019 討論區(3)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
瞄小禁區隻角
50%力
咁今集真係撐唔落丫嘛
https://www.youtube.com/watch?v=8XXVzeor9aY
溫故而知新 9年前既戰術設定都可以咁多野揀
pes走左去自殺 點解進攻風格一定得控球同反擊 短傳同長傳 冇中間揀?
d格仔得10格 1同10用落都唔覺有大分別 以前就有0至100
以前仲可以幫每個球員set指令 兩閘我唔想上就唔上
fifa已經抄曬依堆野再去改進 而pes就一早放棄左
當時ML同BAL都係全盛期

回不去了
不要再說了
我覺得已經好過上兩年
上兩年fifa一出即刻棄game 今年竟然諗住等fifa減價先買
https://youtu.be/BVcii6bTWas

麥佳亞輕鬆爆贏連龍,轉向起動果下又密步又快,好彩今集冇bolt,如果唔係驚佢得40速
fifa今年繼續不過不失
pes自己仆街 offline打ai好悶 對比之下搞到fifa好似幾吸引
實際我知fifa gameplay同上年差唔多
而offline黎講多左歐聯 主力補返西甲d球場同人樣 已經覺得多左新鮮感 幾想玩
btw佢今年個戰術系統又抄pes 又係分進攻同防守風格 有幾樣野揀
防線寬度深度呢d又係變左較格仔
不過用起上黎效果顯著過pes 過多1,2年 pes個進階戰術應該又會比fifa抄 而且會做得更加好
demo嚟講fifa gameplay仲差過上年
不過有歐聯版權真係直接ko pes
pes可能呢幾年都冇認真長玩 覺得幾有新鮮感
有兩步突然加快咗 成部86咁
其實你有空位 但你仲偏向內線跑靠近對面而唔係避免防守球員埋黎
而咁岩果步又推大左 明比機會佢屈你機姐
我都認同ai係會自動catch up 速度係呢隻game冇乜大作為
除非配合直塞 就咁帶住個波跑冇乜用
佢係自己帶左佢內線,因為隻game成日搞到邊路球員用逆足上腳,咪第一腳明明唔順腳都要用左腳推咪搞到慢左,呢啲快翼不嬲都係順腳去控第一下架啦,洛賓、華西點會控撚到又錯線又要收油咁業餘,街場阿叔都冇咁廢啦
Fifa偷跑post都就黎多過依到
2010 同2012 都好好玩
當時K社佢出呢隻野係唔同team負責,即係今年係呢team人,出年就另一team咁
所以你見佢一時咁多野較,新一集就突然唔同哂
最初仲打晒j話fifa垃圾不了
連登仔身體最誠實
仲有分ut pro club career mode幾個post
市場上冇選擇 又要每年都玩一集 逼住買
咁玩足一年其實都抵既
仲有人喺度就偷笑
等改版先再玩
switch都自己一個post了
姐係下集
Switch咁垃圾 成年1個post都唔知爆唔爆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞